INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Ufon-logo_NAHLEDMobilKom, a. s., český operátor poskytující mobilní a pevné připojení a hlasové služby pod značkou U:fon, projde v příštích měsících restrukturalizací v rámci insolvenčního řízení. Dohodli se na tom vlastník a management společnosti jako na dalším kroku ozdravění provozu čtvrtého mobilního operátora v České republice. Důvodem je očištění operátora od velkého úvěrového zatížení z minulosti a zajištění jeho budoucího fungování. Tento administrativní krok nijak neovlivní poskytování služeb stávajícím a novým zákazníkům U:fon.

Představenstvo společnosti MobilKom a její vlastník DIVENNO HOLDINGS CO. LIMITED přistoupili k dalšímu kroku pro ozdravění provozu čtvrtého mobilního operátora. Managementu se již v minulosti podařilo stabilizovat provozní hospodaření a získat tisíce nových zákazníků. Vzhledem k velkému úvěrovému zatížení z minulosti se však rozhodl pro řízenou reorganizaci v rámci insolvenčního řízení.

Insolvence je administrativním krokem

Cílem tohoto kroku managementu MobilKom, a.s., je očistit společnost od úvěrové zátěže z minulosti a umožnit její budoucí fungování a prosperitu. Společnost MobilKom dnes nemá žádné finanční závazky po splatnosti vůči státu a zaměstnancům. Zároveň je schopna díky aktivní zákaznické bázi hradit běžné provozní náklady, tedy i závazky vůči dodavatelům. Management MobilKomu ve svém návrhu na povolení reorganizace proto předpokládá zájem všech zainteresovaných stran, tedy věřitelů, zaměstnanců i vlastníka, na dalším provozu a rozvoji společnosti. Insolvenční návrh proto obsahuje současně propracovanou koncepci restrukturalizace společnosti.

Důvodem je i neumožnění MobilKomu poskytovat služby na síti GSM

Společnosti MobilKom nebylo dosud umožněno poskytovat služby prostřednictvím standardní technologie GSM, a to ze strany Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) ani ostatních operátorů. Ani přes dva roky trvající snahu vedení MobilKomu neučinil ČTÚ žádné kroky, které by v brzké době umožnily vstup virtuálních mobilních operátorů na trh nebo vedly k odkládané aukci nových frekvencí. Tyto frekvence by MobilKomu umožnily nejen nabízet hlasové služby na bázi GSM, ale také datové služby na bázi LTE. Jde tak o jeden z podstatných důvodů, proč je vedení společnosti MobilKom nuceno nyní postupovat cestou vlastního návrhu na insolvenci.

Služby U:fona se budou dále rozvíjet

Vlastní insolvenční návrh společnosti je administrativním krokem, který nikterak negativně neovlivní poskytování hlasových a datových služeb stávajícím a budoucím zákazníkům operátora U:fon. Pro předvánoční období naopak přichystal několik speciálních nabídek datových služeb, a sice dvě předplacené sady 3G mobilního internetu, které se staly díky ceně a velmi nadstandardnímu limitu FUP nejvýhodnějšími nabídkami mobilního internetu na trhu.

Další tarify, nabídky a uvedení nových přístrojů chystá operátor U:fon, resp. společnost MobilKom, na začátek příštího roku.

Více informací získáte na http://www.ufon.cz

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3