INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW), globální lídr v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, zveřejnila výsledky nejnovějšího globálního výzkumu o přijetí cloudu – studie, které se zúčastnili vedoucí IT pracovníci s rozhodovací pravomocí. Odpovědi respondentů ze zemí Evropy, Středního Východu a Afriky (EMEA) pak naznačují, že firmy se během následujících 18 měsíců chystají investovat třetinu svého rozpočtu na IT do cloud computingu.

Studie mapující názory vedoucích IT pracovníků, kteří se podílí i na rozhodovacím procesu pro cloud computingová řešení, byla realizována i v sedmi zemích regionu EMEA. Podle výsledků je v zemích EMEA 31 % firemního IT rozpočtu určeno pro oblast cloud computingu. V roce 2010 činil tento podíl 26 %, ale snaha firem o pružnější, produktivnější a provázanější podnikání vede k růstu právě v oblasti cloud computingu. Převážná většina velkých firem (84 %) v zemích EMEA zvažuje cloud computing jako prioritu a více než polovina (56 %) ho dokonce považuje za klíčovou prioritu v průběhu příštích 18 měsíců.

Z celkového množství dat uložených v cloudu se většina nachází v privátních cloudech (54 %), následuje 24 % ve veřejných cloudech a 22 % v hybridních cloudech (které spojují privátní i veřejné cloudové prostředí). Virtualizace se stále častěji ukazuje jako klíčová technologie pro lídry v oblasti cloudu: respondenti, kteří využívají cloud computing na úrovni oddělení nebo celé společnosti, považují virtualizaci za velmi důležitý předpoklad pro zavedení cloudu častěji než ostatní (81 % oproti 68 %).

Navzdory globálnímu názoru, že cloud computing představuje pružnější a flexibilnější přístup k IT, organizace v zemích EMEA stále zaostávají za celosvětovým průměrem zavádění cloudové správy nejméně o 10 % v každé oblasti, počínaje správou úrovně služeb (42 % v zemích EMEA oproti 51 % celosvětově), až po kontrolu nákladů a finanční správu (30 % oproti 42 %). Navíc firmy stále zvažují otázku kontroly dat a bezpečnosti: 52 % organizací v regionu EMEA prozradilo, že bezpečnost je největší překážkou v přijetí cloudových řešení.

Joe Baguley, hlavní cloudový technolog pro region EMEA ve společnosti VMware řekl: „Cloud už není jen o snižování nákladů a okrajových aplikacích. Sledujeme významný posun ve způsobu, jakým velké firmy přemýšlejí o svých IT infrastrukturách – a cloud je v centru těchto úvah. Se zvýšeným využíváním cloudu je spojena větší kontrola a potřeba přísnější správy – zejména pokud se hybridní cloud stává hlavním modelem."

Michal Stachník, country manager pro Českou republiku a Slovensko ve společnosti VMware řekl: „ Velké firmy dnes čelí různým výzvám. Potřeba propojit lidi, procesy a technologii, aby nedošlo ke špatnému pochopení role IT v rámci podnikání je nezbytným předpokladem k zajištění požadovaných výsledků a vytvoření přidané hodnoty pro firmu."

Globální studie VMware byla realizována v průběhu února a března 2012 mezi 1128 manažery s rozhodovací pravomocí ve velkých firmách po celém světě.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3