INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Společnost Fujitsu představuje nejmodernější péči o zdraví mazlíčků za pomoci informačních a komunikačních technologií. Fujitsu vyvinula speciální zařízení, které lze připojit k obojku psa či jiného domácího zvířete a prostřednictvím zabudovaného snímače sledovat úroveň jeho aktivity a další údaje během dne i noci. „V mateřské společnosti v Japonsku se již pracuje také na vývoji cloudové služby, která bude zpracovávat údaje získané ze snímačů zařízení a upozorňovat majitele na možná zdravotní rizika jejich mazlíčků," uvedl Radek Sazama, generální ředitel společnosti Fujitsu pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.

Domácí mazlíčci jsou v poslední době považováni za plnohodnotné členy rodiny. Do popředí se tak dostal i zvýšený zájem o jejich zdraví a kondici. Domácí zvířata díky pokroku ve veterinární medicíně sice žijí mnohem déle, na oplátku jsou však vystaveni podobným nemocem, které jsou spojené se špatným životním stylem a kterými trpí i lidé. Jedná se například o obezitu a cukrovku. Aby bylo možné nemocem mazlíčků předcházet, je důležité sledovat jejich denní aktivitu a průběžnou kondici.

Společnost Fujitsu vylepšila již dříve vyvinuté technologie snímání určené pro lidi, které získala při výzkumu a vývoji mobilních telefonů a dalších technologií. Vyvinula nové zařízení, které monitoruje aktivitu zvířat, především psů, a jejich majitelům tak usnadňuje péči o jejich zdraví. V budoucnu toto zařízení, které je připevněno na obojku zvířete, bude propojeno také s cloudovou službou, která majitelům pomůže průběžně sledovat zdraví mazlíčků a vyhodnotí jejich zdravotní stav.

Speciální monitorovací zařízení je kompaktní, lehké a má velmi nízké nároky na napájení. Pes tak může snímací zařízení nosit nepřetržitě, přičemž neustále dochází k zaznamenávání veškeré jeho aktivity. Dokonce i majitelé, kteří nemohou na své mazlíčky stále dohlížet, se díky sledování a zaznamenávání těchto údajů dozví o počtu kroků, venkovní teplotě či třeba náznacích podchlazení jejich mazlíčka.

Záznamy o aktivitě lze snadno zobrazit v chytrém telefonu a nahrát do cloudu

Data ze snímače jsou ukládána v zařízení po pevně stanovenou dobu. Nashromážděné informace lze následně a jednoduše přečíst tak, že je zařízení přeneseno do blízkosti chytrého telefonu nebo připojeno k počítači, které si data načtou a uloží. V budoucnu bude možné nahrát data také do připravované cloudové služby, ve které mohou být dlouhodobě uchovávána pro následné zpracování.

Cloudová služba zjednodušuje majitelům péči o zdraví mazlíčků

Data nahraná do cloudu si bude možné prohlédnout na speciální webové stránce určené pro majitele psa. Změny údajů v průběhu času jsou zobrazeny v podobě přehledných a srozumitelných grafů, které umožňují okamžité rozpoznání jakýchkoliv změn zdravotního stavu zvířete. Služba je navržena tak, aby majitelům usnadňovala každodenní péči o zdravotní stav jejich mazlíčků.

Znázorněné fungování služby hlídající zdravotní stav domácího mazlíčka

Více informací o projektu naleznete na:

http://www.fujitsu.com/global/news/pr/archives/month/2012/20120514-02.html

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3