INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

ČSOB nabízí podnikatelům novinku – čtečku čipových karet v podobě USB tokenu. V loňském roce zavedla automatické pokladní trezory a přenosný platební terminál pro obchodníky (mPOS). Všechny inovace zjednodušují a zrychlují styk s bankou a přinášejí klientům pohodlnější způsob práce s penězi. Nově nabízený USB token je plnohodnotnou alternativou ke standardním čtečkám čipových karet pro autentizaci a autorizaci v ČSOB Elektronickém bankovnictví. U čtečky klienti ocení především menší rozměry a rychlejší manipulaci, automatické pokladní trezory umožní snížení nákladů a úsporu času. Mobilní terminál, který ČSOB nabízí jako jediná banka na trhu, nabízí funkce běžné pokladny a zároveň zajišťuje datové spojení se zúčtovací bankou.

 

„Především klienty pracující s notebookem potěší nová čtečka, která se obejde bez kabelu a připojuje se pouze přes USB port. Čtečku využijí například finanční ředitelé a jednatelé firem, kteří v elektronickém bankovnictví podepisují připravené platební dispozice,“ říká Martin Eyberger, výkonný manažer Firemního bankovnictví ČSOB. Se čtečkou přichází i nový typ čipových karet, který je kompatibilní s novými i starými čtečkami. Klienti ČSOB si mohou USB token pořídit v každé pobočce banky společně s čipovou kartou s komerčním a kvalifikovaným certifikátem, které slouží nejen pro autentizaci a autorizaci v elektronickém bankovnictví. Kvalifikovaný certifikát lze využít také pro vytvoření elektronického podpisu pro komunikaci se státní správou a samosprávou, např. při elektronickém podání daňového přiznání apod.

 

„Mobilní terminál (mPOS) usnadní placení Vašim zákazníkům a současně si obchodník urychlí a zjednoduší správu financí,“ popisuje další novinku Roland Katona, manažer Acquiring a e-commerce, ČSOB a Era. Mobilní terminál je zařízení pro akceptaci platebních karet MasterCard a Visa komunikující s chytrým mobilním telefonem či tabletem prostřednictvím bluetooth. Obchodník si do svého telefonu nebo tabletu stáhne aplikaci, která nabízí prostředí a funkce běžné pokladny, a zároveň zajistí přes datové spojení komunikaci se zúčtovací bankou. Pro uskutečnění platby obchodník jednoduše zadá do aplikace částku za nákup a zákazník ji zaplatí svou platební kartou na mobilním terminálu mPOS, jak je běžně zvyklý.

 


Další výhody mPOS terminálů:

·        možnost bezplatné výpůjčky platebního terminálu

·        zúčtování karetních transakcí na účet v ČSOB zdarma

·        elektronické výpisy o karetních transakcích zdarma

·        elektronická archivace účtenek z terminálu zdarma

·        přístup do webové aplikace pro náhled na karetní transakce s možností exportu dat

·        zdarma využívání ovládací aplikace, která umožňuje vytvoření seznamu položek nabízeného zboží pro urychlení a jednoduchou evidenci obchodníka

 

Automatické pokladní trezory přináší podnikatelům několik výhod, z nichž určitě ocení především úsporu nákladů na zpracování hotovosti, dostupnost služeb 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, minimalizaci času na zpracování hotovosti personálem, redukci rizik a krádeží. Tento produkt je určen především pro společnosti, kde hraje výraznou roli sběr hotovosti a její odvod je koncentrován do jednoho místa, kam patří například logistické společnosti, retailové řetězce nebo dopravní podniky.

 

Další výhody automatických pokladních trezorů:

·        klient nemusí navštěvovat pobočku, hotovost je odváděna přímo z provozoven klienta

·        klientovi je hotovost připsána již v okamžiku vkladu – při vkladu do 18 hodin je hotovost připsána na účet klienta tentýž den, při vkladu po 18 hodině je hotovost připsána na účet klienta následující ráno

·        časový rozsah, ve kterém jsou vklady připisovány, je delší než otevírací doba poboček ČSOB

·        vklad mincí i bankovek probíhá v rámci jedné transakce, vklad mincí není zatížen příplatkem

·        režim řízení odvodu hotovosti je plně v režii ČSOB, běží bez zatížení klienta

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3