INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

IMPA2014-logoPátý ročník konference IMPA® se uskuteční 26. – 27. června 2014 v Karlových Varech. IMPA® 2014 bude zaměřena na prezentaci praktických ICT projektů ve veřejné zprávě a zdravotnictví západočeského regionu, příhraničních německých krajích a seznámení s jejich ICT strategiemi (dopravní informatika, GIS, eHealth, eGovernment 2014+). Kromě osvěty v oblasti ICT je cílem i podpora místního rozvoje, prohloubení česko-německé spolupráce a nastartování nových projektů v novém programovém období 2014 – 2020.

Cíle konference IMPA® 2014

Cílem konference je představení praktických ICT projektů česko-německé spolupráce, seznámení s ICT strategiemi Karlovarského a Plzeňského kraje i některých německých krajů (Thueringen, Sachsen) a rozpracování eGovernment, eHealth, GIS a dopravní informatiky na krajské i městské úrovni. Vzájemnou výměnou poznatků o úspěšně fungujících projektech chce konference docílitzkvalitnění služeb veřejné správy, dopravní informatiky a pomoci veřejné správě k vyšší efektivitě za využití nejmodernějších technologií.

Prostředkem pro splnění vytyčených cílů konference je vytvoření platformy pro prezentaci českých i německých krajů, centrálních, krajských i městských orgánů české i německé veřejné správy a firem z oblasti ICT.

IMPA® 2014 chce zvýšit informovanost v oblastech

Informační management ve veřejné správě, eGovernment, eLearning, eHealth (elektronické zdravotnictví), geografické IS (GIS); ePamátky/eSbírky; integrace dopravních IS krajů (e-jízdné); bezpečnost ICT; ICT ve vzdělání; komplexní IS pro kraji zřizované organizace, města a obce; projektové a programové řízení – PRINCE2 a MSP.

Pro koho je IMPA® 2014 určena

Konference má být inspirací a zdrojem informací pro management českých i německých orgánů státní správy a samosprávy, pro starosty, tajemníky a vedoucí odborů ICT českých i německých úřadů, pro ředitele a vedoucí pracovníky nemocnic a dalších zdravotnických zařízení, pro akademické pracovníky z oblasti ICT, pro všechny firmy podnikající v oblasti ICT, pro novináře i odbornou veřejnost.

KDY a KDE se konference uskuteční

IMPA® 2014 proběhne 26. a 27. června 2014 v prostorách Centra Vzdělávání Dvorana v Karlových Varech. V rámci dvoudenní konference nabité odbornými přednáškami účastníků z oblasti veřejné správy, podnikatelských subjektů i akademické sféry proběhne 26. června i společenský večer s živou hudbou. Zájemci o konferenci jsou srdečně zváni.

Pořadatel a organizátor konference

Pořadatelské role se ujal Karlovarský kraj pod záštitou svého hejtmana PaedDr. Josefa Novotného ve spolupráci se Západočeskou univerzitou v Plzni. Organizátorem konference je společnost MIM Consulting s.r.o. Generálním partnerem jsou České dráhy a.s., hlavními partnery VARS BRNO a.s., Tender systems s.r.o. a Citrix Systems Czech Republic s.r.o.

Přehled potvrzených přednášejících

JUDr. Martin Havel (náměstek hejtmana Karlovarského kraje pro EU, legislativu a informatiku), Ing. Petr Navrátil (náměstek hejtmana Karlovarského kraje pro regionální rozvoj), Ivo Grüner (náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro regionální rozvoj, fondy EU a informatiku), Ing. Tomáš Holenda (Český úřad zeměměřičský a katastrální, RÚIAN), JUDr. Petr Solský (Česká pošta s. p., Odštěpný závod ICT služby), Ing. Václav Koudele (Microsoft), Prof. Ing. Josef Basl, CSc. (prorektor ZČU Plzeň) a další.

Západočeská univerzita v Plzni (ZČU)

Je jedinou veřejnou vysokoškolskou institucí sídlící v Plzeňském kraji. Univerzita má v současné době devět fakult s více než 60 katedrami a dva vysokoškolské ústavy. Téměř 16 000 studentů si může vybrat ze široké nabídky bakalářských, magisterských a doktorských studijních programů, přičemž samozřejmostí je možnost výběru formy studia v podobě prezenční, kombinované nebo distanční.

Více informací naleznete na http://www.zcu.cz .

Karlovarský kraj

Je proslulý lázeňstvím. Na území kraje se nachází nejen naše nejznámější lázně Karlovy Vary, ale i Mariánské Lázně, Františkovy Lázně, Lázně Kynžvart a Jáchymov. Spolu s léčivými prameny je kraj bohatý i na přírodní minerální vody, z nichž nejznámější je Mattoni. Karlovy Vary kromě toho prosluly ještě bylinným likérem Becherovka a uměním sklářů společnosti Moser. Z kulturní oblasti je to především Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. Z dalších přírodních zdrojů jsou nejvýznamnější zásoby hnědého uhlí na Sokolovsku a dále keramické jíly, které se zasloužily o vysoký počet výroben porcelánu téměř po celém území kraje. Na světovém ohlasu našeho kraje se ale největší měrou podílí zásoby minerálních a léčivých vod, které daly vzniknout již výše zmiňovaným lázním.

Více informací na http://www.kr-karlovarsky.cz/samosprava/Stranky/karlov_kraj.aspx .

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3