INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 21. rokem

Společnost SAP zveřejnila na konferenci SuccessConnect ve Vídni výsledky studie Leaders 2020. Ta zjišťovala, jaké vlastnosti jsou typické pro nejúspěšnější společnosti. Podle studie mezi ně patří prosazování rozmanitosti, rozvoj zaměstnanců a jejich větší angažovanost, větší míra zapojení generace Y do rozhodování ve společnosti a využívání digitálních technologií pro zkvalitnění rozhodovacích procesů. Výsledky studie mohou pomoci firmám adaptovat se na požadavky moderního pracovního trhu a uspět tak v současné digitální ekonomice. Studii vypracovala analytická společnost Oxford Economics.

 

Podle studie dokáže z více než 4 100 dotazovaných společností napříč 21 zeměmi po celém světě pouze 16 % z nich těžit z digitální ekonomiky. V rámci evropských zemí se poměr zastoupení úspěšně digitalizovaných společností výrazně liší, např. v Německu tvoří 41 % a ve Španělsku 22 %. Pod světovým průměrem jsou pak z evropských zemí zahrnutých do studie Francie (15 %), Rusko (3 %) a Spojené království (1 %).

 „Digitalizace celého světa vyvolala rozsáhlé změny týkající se i způsobu naší práce, a této změně se musí přizpůsobit také samotné firmy,“ řekl Mike Ettling, prezident SAP SuccessFactors.  „Jak je vidět ze studie, v Evropě je v tomto ohledu nejdále Německo, náš geografický soused a stěžejní ekonomický partner. Pokud budeme chtít zachovat nebo zintenzivnit úroveň hospodářské spolupráce, měli bychom vyjít vstříc rozvinuté digitální ekonomice. České firmy, které začnou s touto transformací nyní, z ní budou moci čerpat konkurenční výhodu, zatímco jiné k ní budou později přinuceny pod tlakem konkurence,“ okomentoval Roman Knap, generální ředitel SAP ČR.

Úspěšně digitalizované firmy převyšují ostatní v řadě klíčových ukazatelů z různých oblastí od práce s lidským kapitálem až po využívání technologií, což pro ně má velké přínosy. Mají například o 38 % vyšší pravděpodobnost než ostatní firmy, že budou reportovat silné hospodářské výsledky a růst příjmů. 87 % jejich zaměstnanců je v práci spokojeno a 75 % by neodešlo, kdyby tu možnost dostalo. U ostatních společností je spokojeno 63 % zaměstnanců a neodešlo by jen 54 %. Dále pak zaměstnanci digitalizovaných firem vykazují 1,5krát lepší efektivitu spolupráce, která přispívá k vyšší produktivitě.

Mnoho společností je však podle studie takovým výsledkům stále ještě daleko. K zacelení této propasti by se měli digitální opozdilci soustředit na čtyři základní oblasti.

1.     Plně využít potenciálu digitálních technologií,

2.     zefektivnit rozhodovací procesy a zaměřit se zejména na rozhodování v reálném čase a na podkladě dat,

3.     zploštit organizační strukturu a redukovat byrokratickou zátěž,

4.     budovat a využívat schopnosti zaměstnanců související s moderními technologiemi.


Výsledky studie prezentovala společnost SAP na konci listopadu ve Vídni na konferenci SuccesConnect, která byla zaměřená na oblast HR. SAP při té příležitosti představil také další dvě inovace z portfolia SAP SuccessFactors, jež pomohou firmám na jejich cestě digitalizace v oblasti lidských zdrojů. První z nich je Career Site Builder, funkcionalita, která pomůže personalistům rychle spustit a snadno spravovat karierní web jejich společnosti. Druhou novinkou je Intelligent Mentoring, součást řešení SAP SuccessFactors Succession & Development. Firmám pomůže automatizovat agendu související s mentoringem a udržet si tak kvalitní zaměstnance a zvýšit jejich angažovanost.

Kompletní studii si můžete stáhnout zde.

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Červ, bez červa, s červem... Dobrou chuť!

    Člověk má v životě ochutnat všechno. Jak se praví v bibli: Vše vyzkoušejte, toho dobrého se přidržte! Jako kluk jsem nikdy nepřistoupil na sázku, že nepřekousnu žížalu. Teď jsem dostal nabídku nového pokrmu z červů. Neodmítl jsem a udělal dobře. Přišel mi sáček od firmy WORM UP plný moučných červíků Pražených a kulinářsky dochucených solí a chili. Myslel jsem si, že jídlo z čeledi bezobratlých bude vypadat jako normální pečivo. Totiž že se surovina usuší, umele a patřičně vytvaruje, pak nechá zapéct jako pizza. Jenže pochoutka si na nic nehraje. Skutečně máte na talíři moučného červa, který se však nehýbe, je do bronzova upražený a při skousnutí chroupe. Navíc skvěle chutná a je plný bílkovin. Ne že bych larvy vyměnil za vepřový řízek, hovězí svíčkovou, nebo grilované kuře, ale jako mňamku k televiznímu seriálu, proč ne?

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Září 2019

INZERCE

Partneři

Generální partner:

logo gc 2018

Vyšlo u nás

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 

 

Partneři plus:

logo KOBtsoft   EON EG 2017 107 icom
         

Partneři:

logo-grada3  ca2 logo-dtocz

Duševní vlastnictví

upv logo

První zkušenosti s novelou zákona o ochranných známkách 19. září 2019

Novela zákona č. 441/2003 Sb., o ochranných známkách, vstoupila v účinnost 1. ledna 2019. Hlavním důvodem změny zákona byla nutnost přenést do národní právní úpravy ustanovení směrnice Evropského parlamentu a Rady (EU) 2015/2436, kterou se sbližují právní předpisy členských států o ochranných známkách (dále jen „směrnice“).

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy svaz obchodu103 logo-kzps acto cma_web_iprosperita Sacm Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 cps vetsi 300 cps vetsi 300AVLOGOM3

INZERCE