INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Společnost SAP zveřejnila na konferenci SuccessConnect ve Vídni výsledky studie Leaders 2020. Ta zjišťovala, jaké vlastnosti jsou typické pro nejúspěšnější společnosti. Podle studie mezi ně patří prosazování rozmanitosti, rozvoj zaměstnanců a jejich větší angažovanost, větší míra zapojení generace Y do rozhodování ve společnosti a využívání digitálních technologií pro zkvalitnění rozhodovacích procesů. Výsledky studie mohou pomoci firmám adaptovat se na požadavky moderního pracovního trhu a uspět tak v současné digitální ekonomice. Studii vypracovala analytická společnost Oxford Economics.

 

Podle studie dokáže z více než 4 100 dotazovaných společností napříč 21 zeměmi po celém světě pouze 16 % z nich těžit z digitální ekonomiky. V rámci evropských zemí se poměr zastoupení úspěšně digitalizovaných společností výrazně liší, např. v Německu tvoří 41 % a ve Španělsku 22 %. Pod světovým průměrem jsou pak z evropských zemí zahrnutých do studie Francie (15 %), Rusko (3 %) a Spojené království (1 %).

 „Digitalizace celého světa vyvolala rozsáhlé změny týkající se i způsobu naší práce, a této změně se musí přizpůsobit také samotné firmy,“ řekl Mike Ettling, prezident SAP SuccessFactors.  „Jak je vidět ze studie, v Evropě je v tomto ohledu nejdále Německo, náš geografický soused a stěžejní ekonomický partner. Pokud budeme chtít zachovat nebo zintenzivnit úroveň hospodářské spolupráce, měli bychom vyjít vstříc rozvinuté digitální ekonomice. České firmy, které začnou s touto transformací nyní, z ní budou moci čerpat konkurenční výhodu, zatímco jiné k ní budou později přinuceny pod tlakem konkurence,“ okomentoval Roman Knap, generální ředitel SAP ČR.

Úspěšně digitalizované firmy převyšují ostatní v řadě klíčových ukazatelů z různých oblastí od práce s lidským kapitálem až po využívání technologií, což pro ně má velké přínosy. Mají například o 38 % vyšší pravděpodobnost než ostatní firmy, že budou reportovat silné hospodářské výsledky a růst příjmů. 87 % jejich zaměstnanců je v práci spokojeno a 75 % by neodešlo, kdyby tu možnost dostalo. U ostatních společností je spokojeno 63 % zaměstnanců a neodešlo by jen 54 %. Dále pak zaměstnanci digitalizovaných firem vykazují 1,5krát lepší efektivitu spolupráce, která přispívá k vyšší produktivitě.

Mnoho společností je však podle studie takovým výsledkům stále ještě daleko. K zacelení této propasti by se měli digitální opozdilci soustředit na čtyři základní oblasti.

1.     Plně využít potenciálu digitálních technologií,

2.     zefektivnit rozhodovací procesy a zaměřit se zejména na rozhodování v reálném čase a na podkladě dat,

3.     zploštit organizační strukturu a redukovat byrokratickou zátěž,

4.     budovat a využívat schopnosti zaměstnanců související s moderními technologiemi.


Výsledky studie prezentovala společnost SAP na konci listopadu ve Vídni na konferenci SuccesConnect, která byla zaměřená na oblast HR. SAP při té příležitosti představil také další dvě inovace z portfolia SAP SuccessFactors, jež pomohou firmám na jejich cestě digitalizace v oblasti lidských zdrojů. První z nich je Career Site Builder, funkcionalita, která pomůže personalistům rychle spustit a snadno spravovat karierní web jejich společnosti. Druhou novinkou je Intelligent Mentoring, součást řešení SAP SuccessFactors Succession & Development. Firmám pomůže automatizovat agendu související s mentoringem a udržet si tak kvalitní zaměstnance a zvýšit jejich angažovanost.

Kompletní studii si můžete stáhnout zde.

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3