INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

digiNa pomoc malým a středním firmám pro plynulý přechod k digitálním technologiím, a s jejich pomocí i dosažení lepších výsledků v podnikání, připravilo sdružení CzechInno v rámci Středoevropské platformy pro digitální inovace CEEInno sérii regionálních akcí Digitální revoluce aneb Člověk versus technologie.

Účastníci se v rámci projektu postupně seznamují s hlavními oblastmi, které souvisejí s digitálním rozvojem firem. Podívají se na ně pohledem odborníků z praxe, akademických institucí i okem soudních znalců v příslušných oborech. Nechybí představení příkladů dobré praxe s návštěvou přímo v provozech podniků, ve kterých už digitální revoluce právě úspěšně probíhá.

Návštěvníci měli možnost např. spatřit nejvýkonnější český superpočítač Salomon, který je umístěn v IT4Innovations národním superpočítačovém centru VŠB - Technické univerzity Ostrava nebo navštíví brněnský Kybernetický polygon, na kterém testují svou zdatnost proti kybernetickým útokům IT specialisté firem, státních institucí i mezinárodních organizací. V únoru již proběhlo v Praze setkání s tématem Umělá inteligence, v březnu Ostrava nabídla High-performance computing, který dokázal i pro menší firmy užitečnost modelování dat a významné snížení nákladů např. při crash testech.

Duben přinese v Brně super důležité téma, jakým je Kybernetická bezpečnost. Účastníci se seznámí s nejvhodnějšími způsoby, jak zasadit kybernetickou bezpečnost do dlouhodobé firemní strategie či jaká je rizikovost lidského faktoru v právě této oblasti.

České Budějovice v květnu ozřejmí Cloud a sdílené služby, jejich přínosy, ale i úskalí. Z úst odborníků, kteří již Cloud využívají, poznáte možnosti řešení v oblasti cloud computingu i pro firemní cloud. Na příkladech z praxe uvidíte časté chyby a nástrahy, ale i řešení, jak se jim účinně vyvarovat.

V červnu přivítá Plzeň Robotické obrábění a položí palčivé otázky na téma např. „Jak bezpečné a účelné je nasazovat roboty a koboty do firemních provozů?“ Nahradí roboty lidi? Naučí se lidé s roboty hladce spolupracovat?

Především na etické otázky se na všech akcích z cyklu Digitální revoluce CZ zaměřuje profesor Peter Staněk z Ekonomického ústavu Slovenské akademie věd. V jeho přednáškách se můžete těšit na dvojí pohled na digitální svět – očima uživatelů i očima těch, kteří možná digitální svět využívají pouze pro svůj prospěch. Jiří Holoubek z Elektrotechnické asociace ČR a Svazu průmyslu a dopravy ČR pak přítomným na všech akcích nabídne vhled pohledem firem a českého průmyslu a aktuálních dobrých, ale i špatných praxí, které z něj pocházejí.

Jedním z hlavních odborných partnerů projektu jsou České radiokomunikace jako leader v oblasti implementace technologických trendů a poskytování inovativní infrastruktury. „Považujeme za důležité podporovat hladký přechod českých malých a středních firem k digitálním řešením, a proto jsme rádi podpořili i projekt Digitální revoluce CZ,“ říká k účasti ČRA v projektu generální ředitel Martin Gebauer. „Nestačí jen technologie úspěšně nasazovat do praxe – od toho jsme tu my, silné technologické firmy – ale také objektivně vysvětlovat těm menším, jaké jsou nutné aspekty jejich úspěšného využívání v podnikatelské praxi – a od toho je tu právě Platforma CEEInno a její aktivity,“ uzavírá Martin Gebauer.

Účast na akcích projektu Digitální revoluce CZ pomáhá českým firmám zdolávat nutné přeměny, které vyžaduje digitální transformace světa kolem nás a poskytuje jim informace nutné k rozvoji jejich podnikání. Více informací o projektu je k dispozici na www.digitalnirevoluce.cz.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3