logo_CIA_JPGEvropská organizace pro spolupráci v oblasti akreditace (EA) zveřejnila výroční zprávu multilaterální dohody (MLA) za rok 2011. Zpráva informuje o aktuálním stavu dohody a aktivitách EA spojených s procesem vzájemného hodnocení akreditačních orgánů. Rovněž poskytuje souhrnné údaje o signatářích EA MLA, o významných aktivitách realizovaných v roce 2011 pro další rozvoj rozsahu dohody (MLA) a posílení funkčnosti systému vzájemného hodnocení.

Vzájemným hodnocením (evaluací) se posuzuje, zda akreditačními orgány trvale plní stanovené mezinárodní požadavky. Toto hodnocení je pro orgány státní správy (regulátory), zainteresované strany a podnikatelskou veřejnost významné neboť zajišťuje důvěryhodnost certifikátů a protokolů vystavených orgány posuzování shody akreditovaných signatáři EA MLA.

Český institut pro akreditaci, o.p.s. opakovanou evaluací ze strany EA úspěšně prošel v loňském roce a je proto i nadále signatářem EA MLA, a to ve všech jejích oblastech.

Výroční zpráva EA MLA 2011 je ke stažení na

(tz)

• Smrt ze zoufalství

Ztratili práci, smysl života, začali pít nebo nadměrně brát antidepresiva a předčasně zemřeli. V USA dospěli vědci k závažnému poznání. V posledních dekádách čekala předčasná smrt na 600 tisíc lidí, uvádějí zprávy na Seznam.cz. Týká se bílých Američanů bez vysokoškolského vzdělání, kteří nenašli odpovídající uplatnění na pracovním trhu. Byli z něj vytlačeni roboty, umělou inteligencí, digitálními technologiemi. A nebo se jejich pracovní pozice odstěhovaly do regionů s nízkými mzdovými náklady. Nám Čechům zatím toto nebezpečí nehrozí. Domácí ekonomika stále poptává mnoho talentů, a to z řad především technických profesí. Uplatnění v České republice najde každý, kdo chce a má potřebné kvalifikační schopnosti. Nezaměstnanost se u nás dlouhodobě pohybuje na velmi nízkých hodnotách. Věřím, že s vyspělými technologiemi z USA si nedovezeme i...

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červen 2022

Hlavní partner:

TOSlogo 172

Partneři plus:

oslavy 2022 razitko modre 2 copy eon eg logo short

logo-grada3   ca2 logo-dtocz upv logo 56 dk logo 2

judr karabec ip mediace

Proč si strany v IP mediaci naslouchají 15. červen 2022

V minulém příspěvku jsme se seznámili s druhou fází mediace, ve které IP mediátor aktivně naslouchá stranám. V rámci této fáze mediace je cílem IP mediátora zjistit skutečné potřeby a zájmy stran konfliktu.

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 cps vetsi 300AVLOGOM3