INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Český specialista na profesionální renovace tonerů, tiskových kazet a pásek TEKO TECHNOLOGY odhalil rizika plynoucí z používání nekvalitních tonerů. Odhaduje, že až 65 % veškerých náplní, které se v České republice prodají, je vyráběno z neekologických či škodlivých materiálů. Nejrizikovější jsou neekologické tonery a náplně, které se na trh dostávají z asijských zemí nebo obsahují čínské komponenty.

Škodlivé látky se do vzduchu v kancelářích dostávají především díky nekvalitním materiálům, z nichž jsou náplně do tiskáren vyráběny. Jedná se hlavně o tonerový prach nebo levné plasty, z nichž jsou kazety vyrobeny. Ve většině případů jde o podezřele levné nabídky cartridgí, jejichž výrobci nedisponují certifikáty o původu zboží, certifikátem norem kvality ISO 9001 nebo norem environmentálního managementu ISO 14001. Nekvalitní tonery se poznají od pohledu podle lacině vypadajícího nebo dokonce zapáchajícího plastu.

Zdravotní rizika

Vdechování nebezpečného tonerového prachu a dalších škodlivin, které se z tonerů uvolňují, může vést k značným dýchacím a kožním problémům, v extrémních případech až k onkologickým onemocněním. Při dlouhodobém pobytu v prostředí nasyceném tonerovým prachem se zdravotní rizika samozřejmě zvyšují. Ohroženy jsou hlavně malé děti, ale i astmatici, alergici a osoby se sníženou imunitou. V kombinaci s poletavým prachem a jinými škodlivinami, které jsou obsaženy ve vzduchu, se jedná o skutečné zdravotní riziko.

Chránit ovzduší v kancelářích a domácnostech lze i díky ekologickým tonerům

Originální značkové tonery a tiskové náplně podléhají ve většině případů přísným výrobním a kontrolním mechanismům. Riziko vzrůstá v případě použití spotřebního materiálu zcela neznámého výrobce či takových, jejichž původ je nejasný. Ne všichni dodavatelé kompatibilních či renovovaných tonerů se totiž chovají zodpovědně a dodržují předepsané výrobní postupy. Důkazem je např. server TonerMania.cz, jenž prodává pouze originální nebo ekologicky vyráběné kompatibilní tonery a kazety. Ty jsou přitom paradoxně cenově srovnatelné.

„Zjistili jsme, že firmy dnes už čím dál častěji upřednostňují ve výběrových řízeních náplně do tiskáren, které jsou v souladu s jejich ekologickým cítěním nebo jsou vyráběny dle přísných environmentálních norem," řekl nám Roman Novotný z portálu TonerMania.cz. „Firmy tak nejen naplňují svoji ekologickou vizi, ale zároveň chrání své zaměstnance před jedovatým ovzduším, což je aktuální především teď v zimě, kdy se nevětrá tak často."

Nové ekologické tonery chrání ovzduší v kancelářích

Vyhnout se zdravotním rizikům není těžké. Stačí dobře vybírat a používat jen takové tonery, u kterých známe původ, je na ně poskytnuta záruka a mají příslušnými certifikáty kvality. Například výrobce TEKO TECHNOLOGY, která jako jedna z mála v ČR vyrábí ekologické, nikoliv však výrazně dražší náplně do tiskáren značky TEKO. Běžně se dají pořídit v e-shopech TEKO TECHNOLOGY nebo TonerMania.cz, ale jsou dostupné i v řadě kamenných prodejen.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3