INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

DMC management consulting, poradenská společnost v oblasti lidských zdrojů, 16. dubna představí, přímo v provozu předvede a vyčíslí úsporný efekt praktického tréninku zlepšování základních dovedností vedoucích pracovníků (TWI metoda) ve výrobním závodě Olympus Medical Products Czech v Přerově. Zavedení TWI metody (Training Within Industry) přináší firmám už v krátkodobém horizontu úsporu nákladů  minimálně o 10 %. Efekt metody TWI pak předvede jeden z autorů metody, světově uznávaný lektor v oblasti štíhlé výroby, Patrick Graupp z TWI Institutu USA.

„Cílem metody je ochránit výnos kapitálu pomocí snížení neuváženého plýtvání zdroji. To metoda TWI umožnuje pomocí rychlého a snadného zaučení zaměstnanců, jejich motivace ke standardizaci pracovních procesů a jejich dalšímu vylepšování. Stěžejní je pak její snadná dlouhodobá udržitelnost,“ komentovala efekt metody Markéta Šimáková, partnerka a výkonná ředitelka DMC management consulting. „Metoda TWI má zejména v posledních dvou letech, kdy už firmy vyčerpaly obvyklé možnosti úspor, úžasný ohlas, protože v krátké době přináší viditelné výsledky v podobě výrazného snížení nákladů i fluktuace, zvýšení kvality a produktivity práce.V konečném důsledku chrání také pracovní místa,“ dodala Markéta Šimáková.

Metoda TWI (Training Within Industry):
Jedná se o vysoce efektivní metodu, která zavádí štíhlou výrobu rovnou v provozu klienta. Metoda je mimo jiné součástí vlastního výrobního programu společnosti Toyota - Toyota Production System (TPS), která tak využívá štíhlou výrobu s úspěchem již desítky let. TWI učí lidi, jak mají dělat svou práci správně, přesně a plynule. Učí, jak vyrábět stále více se stále menšími zdroji.

TWI má kořeny v Japonsku a velkým rozvojem prošla během druhé světové války a po ní v USA. Je unikátní svou historií a výjimečnými okolnostmi svého vzniku. TWI bylo během 2. světové války v USA odpovědí na poptávku po rychlém zaučení a motivaci nových pracovních sil. Program je unikátní svou jednoduchostí a funguje stejně dobře dnes jako v době svého vzniku v 50. letech minulého století. TWI metoda je nejčastěji využívána ve výrobním sektoru, ale s úspěchem se zavedla i do dalších oblastí, např. do služeb, finančnictví, zdravotnictví a stavebnictví.

Patrick Graupp,

Senior Master Trainer, TWI Institut USA

Začal kariéru trenéra v SANYO Electric Corporate Training Center v Japonsku. Zde předával TWI a další školicí programy k přípravě zaměstnanců k pracovním pobytům mimo Japonsko. Postupně byl převeden do USA - Indiany do výrobního závodu a po návratu do Japonska vedl globální tréninkovou strategii společnosti Sanyo. Po získání titulu MBA na Boston University byl povýšen na pozici ředitele Human Resources SANYO North America Corp. v USA - San Diegu v Kalifornii.

V roce 2001 připravil pilotní projekt CNYTDO (předchůdce TWI institutu) pro znovuuvedení TWI ve Spojených státech. Když v roce 2002 opustil Sanyo, začal předávat a rozšiřovat program TWI tak, jak se ho naučil v Japonsku. Od té doby vyškolil stovky trenérů, kteří předávají lekce TWI nejen ve Spojených státech, ale i po celém světě (např. Robert Bosch, LEGO, Mitsubishi, Novo Nordisk, Terex, Thomas and Betts, General Cable a další.
V Americe je TWI metoda používána u US Postal Service, IBM, Intel, Washington Trust Bank, Virginia Mason Medical Center, McCormick and Company, Northrup Grumman Shipbuilding, Raytheon, General Dynamics, W. L. Gore, Trane, Esco, Hon, HNI, Allsteel, PPG, Baxter Healthcare, Fort Dodge Animal Healthcare a mnoho dalších).

Absolvoval:

Drexel University s červeným diplomem v roce 1980

MBA na Boston University

Publikace:

The TWI Workbook: Essential Skills for Supervisors (Příručka TWI: Základní schopnosti mistrů) - získala v roce 2007 ocenění Shingo Research and Professional Publication Prize.

Implementing TWI: Creating and Managing a Skills Based Culture (Zavádění TWI: Vytváření a řízení kultury založené na schopnostech) - vyšla v nakladatelství Productivity Press v říjnu 2010.

DMC management consulting, s. r. o., je konzultační společnost zaměřená na speciální projekty v oblasti řízení, restrukturalizace společnosti, zvyšování hodnoty společnosti, krizového managementu a řízení lidských zdrojů.DMC je v současné době jedinou společností akreditovanou pro implementaci metody TWI v ČR a na Slovensku.

Na českém trhu působí od roku 2002. Je 100% českou společností se sídlem v Praze a pobočkou v Ostravě.Partnerkami společnosti jsou Jitka Tejnorová a Markéta Šimáková.

DMC má zkušenosti z HR projektů ve  výrobních společnostech, finančních institucích, FMCG, farmacii a mediální sféře – a to jak v České republice, tak i v zemích střední a východní Evropy. Mezi její klienty patří např. Komerční banka, KRKA ČR, Nokia Siemens Networks Czech Republic, Coca-Cola HBC Česká republika, Hartmann – Rico, Jitona, TPCA Kolín, ŠKODAEXPORT, SIEMENS VDO Automotive, OKD, Česká spořitelna a další.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3