INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

inovace biüleü pozadiüČeská společnost pro jakost nabízí možnost prezentovat vaše úspěchy prostřednictvím vyhlašovaných ocenění. Základním jmenovatelem těchto aktivit je kvalita, společenská odpovědnost a udržitelný rozvoj. Jako spolek sdružující široké spektrum osob a organizací působících v různých oblastech systémů managementu jsme jedineční svým postavením a zkušenostmi a dlouholetou spoluprací nejen s národními, ale i zahraničními organizacemi.

Možnost být oceněn za svoji práci je motivací a uznáním pro každého jedince stejně jako i pro organizaci. Kdo by se nechtěl pochlubit úspěšným fungováním firmy, správným nastavením procesů a dosažením vytčených cílů? Nehledě na to, že nezávislé posouzení je vhodnou zpětnou vazbou pro vedení organizace, že je na dobré cestě k podnikatelské úspěšnosti. Vyhlášené ceny nejsou určeny jen organizacím, ale i jednotlivcům – osobnostem.
Znáte někoho, kdo by si zasloužil být ohodnocen za svoji práci a kdo dosáhl mimořádných úspěchů? Vyhlašované ceny oceňují i fyzické osoby, které jsou lídry ve svém oboru a svojí činností se zasazují o šíření myšlenek kvality, jejichž prosazení, v dnešní honbě za rychlým ziskem, není mnohdy jednoduché a vyžaduje velké úsilí a odhodlání. Na následujících řádcích vám přinášíme přehled těchto vyhlašovaných cen Českou společností pro jakost určených jak pro ocenění organizací, tak fyzických osob.

logo AmbasadorPříležitost pro organizace

  • Ambasador kvality České republiky

Cena byla vyhlášena v rámci podpory rozvoje a podpory zavádění zásad managementu kvality v různých podobách. Určena je pro organizace, které nadstandardně dbají o zajištění kvality svých produktů a služeb, které se chovají odpovědně a aktivně napomáhají šíření a propagaci kvality. Organizace jsou v ceně hodnoceny nejen podle současných ekonomických výsledků, ale především je brán v potaz jejich přístup ke kvalitě, která je předpokladem k dlouhodobé úspěšnosti, ekonomickému a společenskému rozvoji. Organizace dokladují své aktivity při propagaci kvality, podpoře inovací, uplatňování společensky odpovědných přístupů, naplňování zásad udržitelného rozvoje a odpovědné komunikaci vůči všem zainteresovaným stranám. Ocenění je určeno všem organizacím podnikatelského sektoru bez rozdílu velikosti a oboru.

  • Mezinárodní soutěž inovací
    Pátým rokem mají možnost se i firmy z České republiky zapojit do mezinárodní soutěže Quality Innovation Award. Díky spolupráci s Evropskou organizací pro kvalitu jsme národním partnerem soutěže inovací. Díky soutěži mají přihlášené organizace možnost porovnat svoji inovaci z mezinárodního pohledu, kdy se hodnotí především inovativnost ve smyslu míry novosti a použitelnosti v praxi, její účinnost a orientace na zákazníka. Soutěží se v několika kategoriích podle velikosti organizace a sektoru, dále jsou zvlášť hodnoceny inovace s environmentálním dopadem nebo potenciální inovace, dosud netestované. Účast v soutěži je bez poplatku. Pro přihlášené firmy poskytujeme plnou podporu v průběhu celé soutěže. Cena za návrat do života
    Cena za návrat do života je udělována organizacím, které významným způsobem přispívají k návratu duševně či tělesně postižených lidí do běžného pracovního a rodinného života.
    Účast v ceně není omezena velikostí ani typem organizace a je bezplatná. 

logo GURUPersonální ocenění 

určená fyzickým osobám

  •  Manažer kvality roku
    Cena je vyhlašována v návaznosti na mezinárodní cenu European Quality Leader vyhlašovanou Evropskou organizací pro kvalitu. Cílem je ocenit nejlepší výsledky manažerů kvality a tyto veřejně prezentovat a poskytnout tak příklad pro následování. Národní vítěz soutěže má možnost se ucházet o návaznou evropskou cenu. Titul Manažer kvality roku je určen pro ty manažery, pod jejichž vedením došlo ke zlepšení kvality/systému managementu kvality v organizaci s příznivým výsledkem pro různé zainteresované subjekty. Účast v soutěži je bezplatná.
  •  Cena Františka Egermayera
    Cena je udělována studentům, kteří píší svoje odborné práce v oblasti kvality a systémů řízení, systémů ochrany životního prostředí, systémů bezpečnosti a ochrany zdraví při práci i v oblasti společenské odpovědnosti a udržitelného rozvoje. Soutěž je veřejná a určená studentům středních škol, vyšších odborných škol a vysokých škol a jejich ročníkovým, seminárním, absolventským, bakalářským, diplomovým a disertačním pracím. Účastníky přihlašuje příslušná škola/fakulta, účast v soutěži je bezplatná.
  •  Cena Anežky Žaludové
    Jde o prestižní čestné ocenění, kterým ČSJ oceňuje každoročně osobnosti, které se mimořádným způsobem zasloužily o rozvoj péče o kvalitu v naší zemi. Toto vysoké ocenění bylo nazváno Cena Anežky Žaludové na počest světově uznávané mimořádné osobnosti, čestné předsedkyně ČSJ a čestné členky Evropské organizace pro kvalitu. Návrh na kandidáty může vzejít i ze sféry mimo ČSJ.
  • CSR Guru
    Cena pro fyzické osoby za konkrétní přínos pro podporu šíření myšlenek a principů společenské odpovědnosti a cílů udržitelného rozvoje. Za úspěšností šíření myšlenek a implementaci CSR a udržitelného rozvoje stojí konkrétní lidé, manažeři, kteří tyto myšlenky uvádějí ne vždy snadno do života. Předpokladem pro získání ocenění je dlouhodobé profesionální působení kandidáta na podnikové, regionální nebo celostátní úrovni v této oblasti, výsledky jehož činností jsou všeobecně známé a respektované a zásadním způsobem přispívají k propagaci CSR v ČR. Účast v ceně je bezplatná.

Více informací k uvedeným soutěžím a vyhlášeným cenám, ať personálním nebo určeným pro organizace, najdete na webových stránkách České společnosti pro jakost v záložce spolková činnost oceneni.csq.cz. 
Termín pro přihlášení do výše uvedených cen je každoročně do 30. září, v případě Mezinárodní ceny inovací je termín odevzdání přihlášek již do 15. září. Pro informace a přihlášky si pište na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Vyplněné přihlášky je možné zaslat na uvedený e-mail nebo poštovní adresu Česká společnost pro jakost, Novotného lávka 200/5, 110 00 Praha 1.

David Kubla,
Česká společnost pro jakost

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3