INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

 

Jste-li příznivci moderních přístupů v kvalitě a zlepšování, určitě vedete v patrnosti blížící se termín 11. a 12. listopadu, kdy v pražském kongresovém hotelu Clarion proběhne Mezinárodní konference s mottem Make Quality Great Again! Jde o tradiční, letos již 25. ročník konference zaměřené na aktuální otázky v oblasti kvality.

Jedním z hlavních řečníků prvního dne mezinárodní konference bude Frederick Martin ze společnosti Lockheed Martin. Ta je technologickou špičkou v oblasti letectví a kosmonautiky a vyrábí mimo jiné například stíhací letoun F-35. Pan Frederick Martin se v rámci svojí přednášky zaměří na řízení dodavatelů, uplatňované metody a strategii nulových vad v dodavatelském řetězci. Přednáška bude jistě inspirující nejen pro organizace působící v leteckém průmyslu, ale i pro všechny podniky, které řídí širokou škálu dodavatelů.

Další, z pohledu kvality významnou událostí, je skutečnost, že v říjnu na Fóru EFQM v Helsinkách bude představen aktualizovaný Model excelence EFQM 2020. EFQM si pro jeho revizi stanovilo nemalé cíle – chce, aby si zachoval svou komplexnost, ale zároveň neodrazoval svou složitostí, chce, aby jeho jazyku rozuměl každý bez ohledu na sektor, v jakém působí, chce, aby zohledňoval aktuální trendy, aby byl pomocníkem při ucházení se o externí uznání a současně i první volbou pro manažery, kteří hledají skutečně efektivní model každodenního řízení svých organizací.

A jaký bude nový Model EFQM uvnitř? Základní principy se rozhodně nezmění, nicméně bude zdůrazňovat některá témata, která organizace v současné době vnímají jako největší výzvy, např. rozvoj kultury lídršipu v organizacích, jejich schopnost využít příležitosti související s technologickým rozvojem, nové formy partnerství a spolupráce, začlenění inovací do jejich DNA (nikoli pouze do oddělení R&D) či skutečně odpovědný přístup ke společenské odpovědnosti. Podrobnosti k novému modelu nám na listopadové konferenci představí Pema Lama, která je Account Manager & Training Specialist v EFQM.
Díky dlouholeté spolupráci s českou automobilkou Škoda se mohou účastníci konference těšit i na osobní setkání s konceptem první elektrické škodovky. ŠKODA VISION iV je vizí čistě elektrického čtyřdveřového crossover-kupé, prvního vozu značky postaveného na modulární platformě pro elektromobily (MEB) koncernu Volkswagen. Robustní vzhled, dynamické linie a atletická karoserie v kombinaci s výjimečně prostorným interiérem nenechají nikoho na pochybách, že jde o vůz ŠKODA.

„Studie VISION iV je předzvěstí naší budoucí rodiny elektromobilů. Je emotivní a osobitá, ale přesto praktická. Zaměřili jsme se na aerodynamiku, sportovní dojem a dynamický vzhled, ale nezapomněli jsme ani na prostorný a uživatelsky přívětivý interiér, který je pro vozy ŠKODA typický,“ řekl o novém konceptu Oliver Stefani, šéfdesignér ŠKODA AUTO. Sériový vůz vycházející z této studie se začne vyrábět v ro-
ce 2020 a je na co se těšit!

Samozřejmě program konference nabízí mnohem více zajímavých témat, vystoupení, kulatých stolů, možností setkání i prezentací vystavovatelů. Více o konferenci najdete na qc2019.csq.cz. Těšíme se na setkání se všemi, kteří fandí rodině kvalitářů.

David Kubla,
manažer komunikace,
Česká společnost pro jakost

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3