INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Mamaison Residence Downtown Prague roomCPI Hotels, největší česká hotelová skupina, pokračuje v modernizaci svých hotelových komplexů podle nejnovějších celosvětových trendů. Společnost při rekonstrukci a redesignu myslí nejen na pohodlí zákazníků, kteří mohou pro svůj komfort v hotelech využívat nejmodernější technologie, ale zároveň aktivně přemýšlí nad jejich ekologicky šetrným provozem.

„Cílem naší společnosti je jít při modernizaci naproti klientovi v jeho požadavcích, ale přitom se aktivně podílet i na ochraně životního prostředí. Myslet ekologicky je pro nás důležité, a proto se systematicky zabýváme problematikou snížení dopadu provozu našich hotelů na životní prostředí, “ upozorňuje Jan Kratina, generální ředitel a předseda představenstva CPI Hotels.

Cedule 70100 Mamaison Residence Downtown Prague copyV nově zrekonstruovaném hotelu Mamaison Residence Downtown Prague****, jehož přestavba trvala více než rok a dosáhla celkových nákladů bezmála 400 milionů korun, je ekologické uvažování společnosti asi nejvíce patrné. Hotel byl po rekonstrukci otevřen v říjnu 2019 a přináší řadu ekologicky laděných změn. V hotelu jsou používány „bezobalové“ čistící prostředky či úspornější LED svítidla. Papírové tiskoviny, ubrousky i toaletní papír jsou z recyklovatelného materiálu, vstupní karty jsou místo z plastu ze dřeva. „Po vzoru Mamaison Residence Downtown je ekologicky šetrný provoz zaváděn i do ostatních hotelových provozů a záměrem společnosti je v obdobných krocích pokračovat a nabídku ekologicky šetrných řešení rozšiřovat,“ podotýká Jan Kratina. Díky rekonstrukci se rozšířila kapacita hotelu na 173 pokojů, přesněji 85 pokojů a 88 apartmánů s plně vybavenými kuchyněmi. Součástí služeb je mimo jiné samoobslužná prádelna na každém patře, rodinná křídla až se třemi ložnicemi, herna, 24/7 market na nákup drogerie a potravin i terasy s výhledem na Prahu a Pražský hrad.

Další z hotelů, kde jde zvýšení standardu společně s plánovaným udržitelným provozem a chytrým využitím technologií, je Comfort Hotel Prague City East***. Hotel, který bude po kompletní přestavbě bývalého Hotelu Fortuna City v pražských Strašnicích otevřen na konci letošního roku, chce oslovit zejména mileniály. Představuje v portfoliu CPI Hotels novinku, typ „limited service“ hotelu, kde hosté využijí v běžném provozu řadu samoobslužných služeb. Pro novou generaci hostů jsou tak například připraveny check-in /out automaty, funkci recepce zastupuje barception, tedy kombinace recepce a baru s drobným občerstvením. V hotelu není klasická restaurace, hosté mohou posnídat v knihovně, studovně nebo letní terase s výhledem do parku. Otevírání pokojů bude možné pomocí smart phonů, dále bude k dispozici samoobslužná prádelna. Hosté mají možnost třídit odpad na pokojích, redukce gastro odpadu bude vyřešena kompostéry. V hotelu budou vyhrazená parkovací stání a dobíjecí stanice pro elektromobily. Společné prostory nabídnou komunitní charakter „zastřešené ulice“, k dispozici pro pohybové aktivity bude i fitness centrum. Na nejmladší generaci cílí design pokojů ve stylu hravého pop-artu.

Pokrok, inovace a změna jsou nezadržitelné, a tak se i jeden z největších a nejmodernějších kongresových hotelů v České republice, Clarion Congress Hotel Prague**** dočkal po 11 letech modernizace všech 29 kongresových prostor. Novou tvář dostaly také všechny veřejné společenské prostory hotelu. Do rekonstrukce bylo investováno více než 160 milionů korun a nejviditelnější je v prosvětleném interiéru a v inovaci gastro zařízení na tzv. Livecookingtable, u kterého se jedná o první a zatím jedinou aplikaci v Česku. Investice jsou plánované i do zvýšení komfortu samotných pokojů – rekonstrukce ubytovací části bude zahájena v následujících týdnech. „Rekonstrukcí našeho největšího hotelu navazujeme na dříve avizované investice do zvyšování standardů a celkovou modernizaci značky Clarion Hotels,“ uvedl Jan Kratina, ředitel CPI Hotels.

V rekonstrukci je také Mamaison Hotel Riverside Prague****, který dostane novou modernější podobu začátkem roku 2020. Modernizací projde také hotel Holiday Inn Brno****, který v létě rozšířil portfolio hotelů CPI Hotels. Hotel bude zařazen do sítě Quality Hotels, a tím i přejmenování na Quality Hotel Brno Exhibition Centre. V příštím roce proběhne rekonstrukce lobby, restaurace a recepce. V roce 2021 pak dojde na rekonstrukci kongresových prostor.

Ruku v ruce s modernizací hotelů šla i změna loga a korporátní identity společnosti, která byla dokončena v září 2019. Koncept z dílny kreativního brněnského studia David Geč, je založen na pastelových barvách a má odrážet útulnost a pocit pohody, kterou společnost ve svých hotelech klientům nabízí. Uživatelsky přístupnější je také nový moderní web cpihotels.com, který pro CPI Hotels vytvořila digitální agentura Giant interactive. Nabízí přívětivější a jednodušší online prostředí a je cestou k tzv. one-stop-shop webu, tedy rozhraní pro rezervaci ubytování, konferenčních prostor i online obchodu k nákupu dárkových poukazů a dalších služeb, které naplňují i ty nejnáročnější požadavky zákazníků.

„Preference dnešních klientů jdou nejen po vysoké kvalitě, zajímavém designu a ekologicky odpovědném přístupu, ale také po větší samoobslužnosti prostřednictvím moderních technologií. To je cesta, kterou vyžaduje už nejen mladá generace, ale začíná se jí přizpůsobovat i generace tzv. husákových dětí,“ připomíná Jan Kratina. „Naše společnost vždy byla lídrem v implementaci nových trendů v hotelnictví a v prosazování inovativních řešení, které našim hostům zajistí co nejvyšší komfort. Právě proto investujeme do modernizace našich provozů, abychom i nadále udávali trendy a zachytili potřeby našich zákazníků."

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3