INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

chrome Wz3aZQ37zfOd 31. března do 17. května 2022 budou moct podnikatelé z vybraných sektorů žádat o podporu z programu COVID – Nepokryté náklady – Sektorová podpora. Žádosti se budou, stejně jako u předchozích výzev, podávat prostřednictvím informačního systému AIS MPO.

Požádat o dotaci mohou podnikatelé z oblasti stravovacích služeb, krátkodobých a rekreačních ubytovacích služeb, prádelny a cestovní agentury a kanceláře. Podpora se vztahuje i na pořadatele a organizátory sportovních, kulturních, konferenčních, veletržních a dalších akcí včetně navazujících technických služeb.

„Držíme slovo. Ihned poté, co jsme zajistili notifikaci od Evropské komise, vyhlašuje výzvu k dalšímu kompenzačnímu programu. Adresně pomůže podnikatelům ze sektorů, které byly na přelomu roku 2021 a 2022 nejvíce zasaženy opatřeními proti šíření pandemie COVID 19. Jedná se především o firmy působící v oblasti cestovního ruchu jako jsou například hotely, restaurace či cestovní agentury a kanceláře, v oblasti pořádání akcí pak mohou žádat například organizátoři sportovních, kulturních akcí či veletrhů. Tito podnikatelé mohou v rámci výzvy získat dotaci podle druhu činnosti až 1,5 milionu, respektive 3 mil. Kč,“říká ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela.

Výzva pro vybrané sektory se týká dvou skupin podnikatelských subjektů rozdělených podle oblastí podnikání. První z nich tvoří podnikatelé ve stravovacích službách, krátkodobých a rekreačních ubytovacích službách, prádelny, cestovní agentury a kanceláře. Pomoc pro tuto skupinu žadatelů se vztahuje na období od 1. listopadu 2021 do 31. prosince 2021, kdy výše podpory činí 50 % nepokrytých nákladů za dané rozhodné období, maximální výše podpory činí 1,5 mil.Druhou skupinou jsou organizátoři sportovních, kulturních, konferenčních, veletržních a dalších akcí včetně podnikatelských subjektů z navazujících technických služeb.Tato druhá skupina žadatelů může žádat o 70 % nepokrytých nákladů vztahující se k rozhodnému období od 1. listopadu 2021 do 28. února 2022 a maximální výše podpory na žadatele činí 3 mil. Kč.

Oprávněný žadatel musí prokázat, že v roce 2019 (nebo 2018) činil jeho obrat z podporované podnikatelské činnosti více než 50 % z celkového obratu. Dále musí prokázat, že mu v rámci podnikatelské činnosti poklesl obrat za dané rozhodné období oproti srovnávacímu období (adekvátní období od roku 2018 do začátku pandemie) alespoň o 50 %.

Vyplácet prostředky začne MPO ihned po udělení notifikace Evropskou komisí.

Žádosti je možné podávat prostřednictvím informačního systémuAIS MPO: https://aisportal.mpo.cz. Pokud se žadatel do systému již registroval v rámci předchozích programů vypisovaných MPO, nová registrace není nutná.

Při podávání žádosti je třeba, aby zájemce o podporu uvedl už poskytnutou i očekávanou covidovou dotaci za překrývající se rozhodné období, týká se to mimo jiné programu Antivirus či kompenzačního bonusu. Program COVID - Nepokryté náklady – Sektorová podpora nelze kombinovat s Programem COVID 2022 – Sektorová podpora, programem COVID – Adventní trhy a výzvou pro zájezdové dopravce programu COVID BUS.

Podrobnosti včetně textu výzvy jsou k dispozici na www.mpo.cz/naklady. Dotazy k programu mohou podnikatelé posílat na e-mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.,poradí i linka 1212.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3