INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
20_Bartakuv_hrnecDovolujeme si Vás upozornit na blížící se termín předání jubilejního 20. Bartákova hrnce. Odborná komise Nadačního fondu Bartákův hrnec (www.nfbh.cz) vybrala pro rok 2011 z několika návrhů jako nejlepší ekologické hospodářství Ing. Jana Dvorského z Olešenky u Přibyslavi.

Komise si váží především jeho zásluh při organizování ekozemědělců v PRO-BIO svazu a o vznik první kontrolní organizace pro ekologické zemědělství v ČR. Od roku 2005, kdy odešel z manažerských funkcí, se začal naplno a úspěšně věnovat ekozemědělství na obnoveném venkovském gruntu spolu se členy rodiny (manželkou, synem, snachou a dcerou). V rodinném hospodářství chovají plemenné bahnice a beránky ovcí Suffolk a kozy hnědé krátkosrsté pro mléko, které zpracovávají ve vlastní malé mlékárně na sýry, tvaroh a další produkty. (Blíže viz www.kozidvorek.cz nebo videošot na www.youtube.com/ekotvcz .)

V souvislosti s blížící se akcí předání Hrnce v sobotu 26. května 2012 v Olešence vás zveme na slavnostní den, kdy bude Hrnec předán i na Den otevřených vrátek na statku.

I když správní rada pracuje bez nároku na odměnu, akce sama vyžaduje vynaložení finančních prostředků na publicitu a odměnu pro nejlepšího ekozemědělce za loňský rok. S podporou z ministerstva zemědělství nemůžeme počítat, naše žádost byla pro letošek opět odmítnuta. Správní rada Nadačního fondu Bartákova hrnce proto prosí o sponzorský dar. Můžete jej poukázat na účet

č. 43-5698080227/0100 u Komerční banky. (Potvrzení o daru od 1000 Kč pošleme.)

Za správní radu NFBH

PhDr. Miroslava Vohralíková

Ing. Richard J. Barták, CSc.

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3