INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

VTZOV_FINLE_VIETNAM_TALENT_IN_EUROPA_2012V dnešním globalizovaném světě jsou sbližování národů a mezinárodní přátelství významným cílem. Soutěž „Vietnam talent in EU" volně navazuje na celosvětově úspěšný zábavní produkt Got Talent. Cílem soutěže je nejen zjistit talenty mezi Vietnamci žijícími v Evropě, ale také upozornit veřejnost na tuto velmi zajímavou kulturní entitu v Evropské unii. Po předběžných kolech v jednotlivých zemích se evropského finále v Top hotelu Praha v Praze na Chodově zúčastnilo 8. dubna celkem 18 finalistů ze Švédska, Německa, Maďarska a z České republiky. Odborná porota ve složení vietnamských skladatelů Nguyen Cuonga a Quoc Trunga i české hudební učitelky Věry Šnapkové z Děčína neměla jednoduchou úlohu vybrat tři nejúspěšnější soutěžící, protože úroveň všech byla opravdu vysoká. Diváci za pomoci SMS zpráv vybírali tři soutěžící, kteří předvedli nejpůsobivější dojem, největší umělecký potenciál nebo se stali prostě nejoblíbenější. Moderátoři evropského finále Mirek Šimůnek a slečna Nguyen Hang velmi precizně uváděli jednotlivé soutěžící a pomohli tak vytvořit skutečně nádherný kulturní večer.

Diváky zaujala řada vystoupení. Velký potlesk získal hned chlapecký pěvecký kvartet Unibend z ČR, který ve směsicí českých, anglických a vietnamských písní zazpíval česky píseň Holubí dům. Přítomné zaujalo taneční vystoupení Nguyen Quang Thaie z Maďarska, který se představil v roli Michaela Jacksona, ale také vynikající hra na klavír Mac Duc Phata z Německa, jenž zahrál Fantasii Impromittu od Chopina. Diváci ohodnotili titulem nejoblíbenější soutěžící zpěváka Hoang Tran Tri Cuonga z ČR, soutěžícího s největším uměleckým potenciálem klavíristu Mac Duc Phata ze SRN a soutěžící s největším dojmem tanečnici Mai Thi Anh z ČR, která svým tancem zvýraznila umělecký prožitek písně We have champions.

Odborná porota udělila třetí místo zpěvačce Mai Anh Thu ze SRN, která přednesla píseň I have nothing. Druhé místo získala zpěvačka Le Thi Viet Ha také ze SRN. Absolutním vítězem evropského finále soutěže „ VIETNAM TALENT IN EUROPA 2012" se stal mladý talentovaný zpěvák Hoang Tran Tri Cuong z Rumburka, který se představil s písní Andrewa Loyda Webera „Memory" a jeho profesionální výkon skvěle doplnila jeho baletní partnerka. Jeho výkon získal nejen nejvyšší uznání odborné poroty, ale i cenu diváků, kteří si jej nejvíce oblíbili. Prostě odborná porota i diváci se shodli. Nejvyšší ocenění z prvního ročníku této evropské talentové soutěže Vietnamců zůstává u nás. Další ročník, který se bude konat za dva roky, bude jistě ještě náročnější, ale „naši" Vietnamci v něm určitě uspějí. Základ budoucího úspěchu byl již položen.

Marcel Winter, předseda Česko-vietnamské společnosti

Na obr. vítězové soutěže "Vietnam Talent"

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3