INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

V rezidenci primátora uskutečnil již čtvrtý ročník slavnostního večera oceňování kongresových velvyslanců, kde byli oceněni významní vědci a špičkoví odborníci, kteří aktivně přispívají k rozvoji kongresové turistiky v Praze. Vítězové pěti hlavních kategorií své ceny převzali z rukou radního hl. m. Prahy Ing. Václava Novotného a prezidenta Prague Convention Bureu Sanjiva Suriho. Vrcholem slavnostního večera, stejně jako v letech předešlých, bylo udělení ceny za dlouhodobý přínos pražské kongresové turistice, kterou získala prof. MUDr Eva Syková, DrSc., ředitelka Ústavu experimentální medicíny AV ČR.

Slavnostního večera se zúčastnilo více než 80 významných vědců a špičkových odborníků společně s členskými agenturami Prague Convention Bureu a také zástupci Kongresového centra Praha. Mezi účastníky večera byl také výkonný ředitel mezinárodní kongresové a konferenční asociace ICCA Martin Sirk, který zavítal do Prahy v rámci inspekční cesty při příležitosti kandidatury Prahy na pořádání kongresu této asociace v roce 2016.

Vítězům byly předány ceny v pěti hlavních kategoriích. Cenu za Korporátní akci roku 2012, která přinesla České republice a Praze prestiž coby destinace, získala společnost Cisco Systems (Czech Republic), s.r.o za pořádání konference Cisco Expo 2012. Během konference, kterou navštívilo přes 1000 delegátů a je považována za nejvýznamnější akci v oblasti IT, byly představeny zajímavé inovace a technologie v oblastech, na které se společnost Cisco v současné době soustředí.

Ocenění v kategorii „Kandidatura roku 2012“ získal prof. Karel Cvachovec, MD, MBA za úspěšnou kandidaturu na 17. Světový kongres anesteziologů (WCA), který se v Praze uskuteční v roce 2020. Kongresu se má dle předpokladů zúčastnit až 10000 delegátů z celého světa. Praha, kterou reprezentovala Česká společnost anesteziologie, resuscitace a intenzívní medicíny za podpory společnosti GUARANT International, dosáhla během kandidatury významného úspěchu a porazila velmi silné kandidáty jako například Londýn, Istanbul či San Francisco.

Cena v kategorii „Kongres roku 2012“ byla udělena prof. MUDr. Janě Hercogové, CSc. za 21. kongres Evropské Dermatologické a Venerologické Akademie EADV, který se v minulém roce uskutečnil v Kongresovém centru Praha a přilákal do české metropole více než 8000 delegátů, lékařů a vědců z celého světa. Motto kongresu znělo „Kůže je životně důležitá“, což vyzdvihuje význam kůže pro lidské zdraví a duševní pohodu. V rámci kongresu byly prezentovány nejnovější poznatky z oblasti klasické i klinické dermatologie, rakoviny kůže, kožních infekcí, venerologie a dalších dermatologických oborů.

(tz)

Zvláštní cenu Kongresového centra Praha, kterou spolu s radním hl. m. Prahy Ing. Václavem Novotným předal ředitel kongresového centra Michal Kárník, byla udělana Radoslavě Froňkové, ředitelce agentury nova-Art s.r.o. za konferenci Mary Kay, která je již od roku 2008 každoročně pořádána v Kongresovém centru Praha a má se zde konat až do roku 2020.

Vrcholem večera bylo slavnostní předání ceny za dlouhodobý přínos pražské kongresové turistice, kterou si odnesla prof. MUDr Eva Syková, DrSc., ředitelka Ústavu experimentální medicíny AV ČR. Prof. Syková je mimo jiné členkou Academia Europaea sdružující nejlepší světové vědce, European Academy of Sciences a Ruské akademie přírodních věd. Díky její aktivitě se v Praze konalo mnoho významných konferencí, jako například 6. Světový kongres IBRO (International Brain Research Organisation) v roce 2003 nebo 10. evropský kongres výzkumu gliových buněk ve zdraví a v nemoci (10th European meeting on Glial Cells in Health and Disease) v roce 2011.

Úspěšné kandidatury a následné hostitelství mezinárodních kongresů znamenají pro Prahu nejen prestiž a významné zviditelnění ve světě, ale také výrazně přispívají k ekonomickému rozvoji města. „Ambassador Awards Evening“, který je součástí Ambassador Programu Prague Convention Bureau, bude pořádán a rozvíjen i v dalších letech.  

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3