INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

reditelZajímaví hosté, uvolněná atmosféra a téma „Návrat k selskému rozumu“. I takto lze představit konferenci Ven z krabice, kterou pořádá poradenské a vzdělávací společnost Everesta společně s Centrem moderního podnikání Eyrie. Její v pořadí 5. ročník odstartuje v pražském City Tower již 20. března 2014.

Cílem cyklu konferencí Ven z krabice je podívat se na byznys netradičním pohledem. Ani tentokrát nebudou chybět inspirativní hosté, s nimiž budou moci návštěvníci v Praze, Brně nebo Ostravě alespoň na jeden den zapomenout na poučky a naopak se navrátit k prostému selskému rozumu.

Zakladatel Pražského kulinářského institutu a autor známého pořadu Peklo na talíři Roman Vaněk si položí otázku „Jak (ne)přilákat hosta“. Starosta města Říčan Vladimír Kořen se zamyslí nad selským rozumem a úředním razítkem. Do hospodaření našich předků naopak nahlédneme společně s Petrem Horou Horejším, autorem Toulek českou minulostí. O svobodě v podnikání na závěr konference promluví generální ředitel společnosti Everesta Radomil Bábek, který k tématu selského rozumu dodává: „V dnešní době se manažeři rozhodují rychle a většinou pouze na základě čísel. Na prostý selský rozum jsme skoro zapomněli, a přesto nás právě on  může v podnikání pomoci v situacích, v nichž poučky selhávají.“ 

Podle čeho se rozhodují čeští manažeři

Zodpovědnost lidí v manažerských pozicích je vysoká a přináší s sebou také řadu otázek. Používají k rozhodnutí nástroje managementu – SWOT a STEEP analýzu či dávají přednost informacím z internetu a knih? Ovlivňují je během rozhodování třeba i členové rodiny, nejbližší přátelé nebo snad zaměstnanci firmy? Na všechny tyto otázky se organizátoři konference snaží odpovědět v rámci anonymního průzkumu s názvem „Podle čeho se rozhodují čeští manažeři“. Zapojit se do něj může kdokoliv na stránkách www.eyrie.cz a jeho výsledky budou následně prezentovány na konferenci Ven z krabice.

Více o konferenci Ven z krabice, jejím programu a mluvčích se dozvíte na www.venzkrabice.cz.

(Na snímku ředitel společnosti GRUND Jiří Grund ml. s JIřím Grundem)

 

 

 

 

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3