INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Pozvánka na Oslavu Všestarské cibule a NivyZemědělské družstvo Všestary připravilo na 9. září od 10:30 do 15:30 hod. ve Všestarech zábavný program pro celou rodinu. Oslavu Všestarské cibule… a Nivy bude moderovat Jan Rosák, děti rozveselí Majda z Kouzelné školky a účast přislíbil i kuchař Jiří Halamka, MasterChef 2016. Vstup na akci je zdarma. 

Návštěvníci akce si budou moci prohlédnout cibulovou halu s ukázkou skladování a technologií, moderní zemědělskou a další techniku, dále také kravín i porodnu a odchovnu telat. A to zdaleka není vše. Připravena bude nejen prohlídka areálů zemědělského družstva, ale navíc se každý bude moci zdarma projet v kočáru s koňským spřežením. Chybět nebude ani spousta regionálních potravin. Zájemci si budou moci koupit Všestarskou cibuli ke skladování za speciální cenu. „Chtěli jsme, aby si program užili malí i velcí. Jistě je zaujmou třeba traktoroví veteráni. Chystáme řadu zajímavých workshopů pro děti i dospělé a doprovodný program, v rámci kterého vystoupí například hradecké mažoretky. Zajistili jsme i bezplatný vstup do archeoparku ve Všestarech,“ říká Monika Nebeská, předsedkyně představenstva ZD Všestary.
Mezi jednotlivými areály družstva bude jezdit bezplatná kyvadlová doprava. Prohlédnout si tak návštěvníci budou moci areál cibulové haly Všestary, areál ZD Rozbeřice, mléčnou farmu na Chlumu a odchovnu telat Neděliště. Bezplatná kyvadlová doprava pojede v půlhodinových intervalech po trase: Všestary – Neděliště – Chlum – Rozběřice a zpět.
Akce má i charitativní podtext: zájemci si na ní budou moci u stánku Centra pěstounských rodin zakoupit a vybarvit keramické kachle s motivy cibule, traktoru a podobně. Výtěžek z jejich prodeje bude využit na práci s dětmi z pěstounských rodin v keramické dílně.
Připraveno bude i občerstvení. Parkování bude ve Všestarech řízeno pokyny organizátora.
Proč právě spojení Všestarské cibule a Nivy? „Patříme mezi pět největších producentů cibule v Evropě. Všestarská cibule vyniká velkým podílem vitamínu B2 a železa. Chováme skot především pro výrobu mléka, z něhož se vyrábí i sýr Niva,“ uvádí Monika Nebeská. Akce se koná pod záštitou ministra zemědělství ČR Mariana Jurečky a hejtmana Královéhradeckého kraje Jiřího Štěpána, kteří oslavu také navštíví. Oslava je realizována za finanční podpory Královéhradeckého kraje.
Podrobný program najdete na webu www.oslavavsestarskecibule.cz.

Videopozvánku a ukázku toho, nač se můžete těšit, najdete v těchto odkazech:

https://www.youtube.com/watch?v=nRX3Rjy2Lx0

https://www.youtube.com/watch?v=I9cQYIZ96O0

(tz)

 

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3