INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

0098 Jura

V relativně krátké době si  tuto   cestou  dovoluji  do  této  druhé  úvahy   jako  nosnou  myšlenku použít starou českou pravdu,  protože v této  situaci přesně  vystihuje  merito   věci. Naučme  se tedy i my  respektovat pravidlo  našich  chytrých  předků, které  říká,   že člověk  nemá zestárnout dříve, dokud  nezmoudří.  Jelikož  já  osobně  mám  za  sebou   již  tři čtvrtiny prožitého století, mohl  bych s veškerou  skromností a pokorou o svém dosavadním životě konstatovat, že byl  plodný  a  pestrý. Uspěchy  střídaly  neúspěchy, lásky  zklamání  a vzestupy  pády. Dalo by se snad  dokonce napsat, že mne ve  zbytku této  pouti pánem bohem daného životního času  již  téměř nic  nemůže překvapit,  natož dostat do kolen. Nabyl  jsem  přesvědčení a  nasbíral   tolik životní  pravdy, a snad i moudrosti, že mne  již  nemůže  nic  překvapit.  Bylo by to  dobré  krédo,  s kterým bych si  do konce  života  snad i vystačil. Všechno by bylo o. k.,  kdyby na naši  domýšlivost a pocit  naprosté  nedotklutelnosti  nepřišla pohroma  zvaná nevím  proč  Covid  19.  Snad nám  budoucnost ukáže,  co a  kdo a proč  s touto  zhoubou  lidstva na nás  vyrukoval.


K  této nové nikým neočekávané, natož  avizované  realitě   zatím marně hledám  vlastní   životní  postoj a snad i   adekvátní řešení,  neb právě ona životní  moudrost a  zkušenost zde  narazila na hluché  místo,  které bude  nezbytné zacelit.  Jsem tudíž  stejně jako většina  národa  postaven  před problém,  který nepřekoná sebelepší znalost, předvídavost, doposud nabité moudro. Osobně  vidím,  že se s touto  novou  realitou sice  musíme  naučit co  nejdříve žít, ale pokud  možno rychle ji  posléze  dostat do  rozumných  mezí a  určitých parametrů. Jak se  nám  to  povede, zhodnotí  až  další  generace. My snad máme  šanci na reálné a snad i úspěšné přežití v případě,  že budeme  všichni a společně hledat a snad i nalézat optimální cesty pro řešení. Nemůžeme  v tom bohužel moc spoléhat na státní  instituce a  vládu, kterou  často  více zajímalo   využití tzv. nouzového stavu  k převážně sobecké individuální  válce směřující u většiny naší  reprezentace k získání výhodných pozic  pro blížící  se volby.  Zbytek   národa  však  čeká   mimo jiné  optimalizace zásadním  způsobem   narušených   mezilidských   vztahů a  snah o  pozitivní  vidění  budoucnosti.  Volme tedy  promyšlenou cestu systémem podpory reálných a málo konfliktních  cílů bez  lidské  zloby a a nenávisti.

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3