INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

PetříkováAby si lidé zase našli k sobě cestu, aby si vzájemně naslouchali a konečně aby si zase povídali, a to bez rozdílu - rodiče s dětmi, učitelé se svými studenty, zaměstnavatelé se zaměstnanci, manažeři s akademiky, podnikatelé se svými klienty a konečně i politici se svými voliči. 

Vždyť umění jednat s lidmi, umění naslouchat, umění a ochota řešit konflikty vždy, když je zapotřebí, umění být spravedlivý a odpovědný za všech okolností, umění uplatnit kreativní myšlení se nenazývá "uměním" jen tak, pro nic za nic. Je to opravdu umění - jeho neznalost a její dopady můžeme vidět denně kolem sebe.

A přitom se vlastně jedná o "všeobecnou vzdělanost" naší populace, tolik významnou nejen pro trvalý firemní rozvoj, ale i kvalitu života vůbec. Bylo by proto docela prima si uvědomit, že když uděláme chybu při výrobě čehokoliv, dá se to opravit, předělat nebo jednoduše vyměnit. Uděláme-li chybu v ekonomice, je to velmi nepříjemné, ale i to se dá časem napravit. Uděláme-li chybu ve vztazích s lidmi, může se stát, že je to chyba první a poslední a již se napravit nedá. A my ztrácíme klienta, pracovníka, kolegu, přítele....

Prof. Ing. Růžena Petříková, CSc., členka představenstva Vysoké školy podnikání

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3