INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Beta SoučekBublina o zdraví škodlivých uzeninách už splaskla a mezi zákazníky se opět umísťují v popředí zájmu krásně uzené bůčky, slaninky, párečky a samozřejmě šunky všech jakostí. S nadcházejícím obdobím svátků je jistě aktuální téma vinné klobásy. Ta patří na sváteční tabule stejně jako kapr, cukroví, či bramborový salát v mnoha podobách. Je krásné sledovat postupný nárůst objemu výroby této lahůdky, kterou si nejprve každý testuje, zkouší různé výrobce a ve chvíli, kdy je spokojen, čeká na ten správný okamžik nákupu. To vidím také v naší firmě. Říjen tak po 200 kg denně, listopad již po cca 300 kg a prosincový týden před vánocemi i 3-4 tuny každý den! To se potom mají naši řezníci co ohánět. A k čemu jsou po tom všechny ty řeči o dietách, cholesterolu a tlaku? K ničemu! Je důležité nekonzumovat jen potravu z nutnosti, ale mít náladu, čas a chuť něco objevovat a umět si každé sousto vychutnat, protože toto vše patří ke správné kultuře stolování. Nejde o to se něčím bezhlavě přecpat, to dnes rozumný člověk nedělá, a jídlo spíše degustuje a snaží se vnímat rozmanitosti chutí, ingrediencí, koření a celkový vjem z ochutnaných dobrot.

Přeji všem čtenářům krásné a spokojené vánoční svátky, hodně štěstí, pohody a toho zdraví, které potřebujeme jistě všichni.


Jiří Souček

obchodní ředitel

Uzeniny BETA

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3