INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Novým prezidentem České asociace franchisingu se stal Jan Gonda z franchisového řetězce NATURHOUSE. Vystřídal tak Ivo Lamicha, franchisového managera McDonald´s pro ČR a Slovensko. Důvodem změny je, že Ivo Lamich bude v McDonald´s působit na nové pozici, která již nesouvisí s franchisingem. O změně ve vedení asociace rozhodla ve středu 27. března 2013 členská schůze.

Jan Gonda je od roku 2008 jednatelem společnosti REDUCCIA, která je držitelem master-franchisové licence sítě výživových poraden NATURHOUSE pro Českou republiku a Slovensko. Od stejného roku je tento franchisový systém také členem České asociace franchisingu. Jan Gonda má více než 10 let zkušeností v oboru zdraví, přírodní medicíny a obchodní činnosti na mezinárodní úrovni. První dietetické centrum NATURHOUSE v České republice bylo otevřeno v říjnu 2008. V současné době provozují franchisanti více než 60 poboček po celé ČR a další výživové poradny plánují otevřít.

 Zájem o podnikání formou franchisingu se zvyšuje. Ke konci loňského roku jich zde působilo téměř 180. Každý rok je v Česku desítky nových franchisových řetězců. Česká asociace franchisingu sdružuje nejen franchisové řetězce, ale také právníky či poradce, kteří se franchisingem zabývají.

 ČESKÁ ASOCIACE FRANCHISINGU (ČAF) je nezisková profesní organizace sdružující na národní úrovni poskytovatele franchisingu – franchisory a odborníky z oblasti práva a poradenství zaměřující se na problematiku franchisingu. ČAF vznikla v roce 1993 a jejími členy jsou jak velké a známé mezinárodní značky, tak i menší tuzemské franchisové systémy. Česká asociace franchisingu je členem Světové franchisové rady a Evropské franchisové federace, kterou společně v roce 1972 založily vyspělé evropské franchisové svazy a asociace mimo jiné z Francie, Velké Británie a Německa. Orgány ČAF jsou vedle prezidenta i správní rada a dozorčí rada. Více informací na www.czech-franchise.cz

 

 (tz)

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3