INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Petr Kužel, prezident Hospodářské komory České republiky (HK ČR) a Marek Kupsa, tajemník HK ČR se jako zástupci největší organizace sdružující české podnikatele v zemi zúčastnili dne 16. října 2013 plenárního zasedání evropského sdružení komor EUROCHAMBRES v tureckém Istanbulu. Hlavním předmětem setkání reprezentantů Eurochambres byla volba nových orgánů v čele s prezidentem, a došlo i na diskuzi klíčových evropských témat.

„Energetika, životní prostředí, zvětšující se náklady na podniky nebo víceletý finanční rámec EU byly stěžejními tématy diskuze přítomných,“ řekl Petr Kužel, prezident HK ČR a pokračoval: „Plenární zasedání rovněž vyslechlo zprávu zástupce Litvy v době předsednictví EU, a to společně s krátkou zprávou připravovaného předsednictví EU.“

Volba nových orgánů a prezidenta EUROCHAMBRES byla hlavním bodem zasedání, které v úvodu poděkovalo za dosavadní práci prezidentovi Allesandru Barberisovi z Itálie, jehož mandát skončil. Plenární zasedání následně do svého čela zvolilo Richarda Webera z Německa (který má mimo jiné blízko k Angele Merkelové). „Zvolení Richarda Webera je velmi dobrá volba, neboť naši evropskou organizaci čeká velká obměna včetně většího lobby pro naše firmy do evropských struktur,“ sdělil prezident Kužel.

Viceprezidenty EUROCHAMBRES na léta 2014-2015 se stali Rifat Hisarcikflioglu, prezident turecké TOBB, Martha Schultz, viceprezidentka rakouské WKO a Pierre Gramegna, tajemník lucemburské komory. Prezident Weber chce dle svých slov s novým týmem posílit činnost hájení zájmů evropských velkých a malých podnikatelů.

I Česká republika má však v orgánech EUROCHAMBRES své zastoupení. Prezident HK ČR Petr Kužel byl v Istanbulu zvolen členem boardu EUROCHAMBRES. „Budu se aktivně účastnit pracovní skupiny, která má za cíl reformovat statut této evropské organizace,“ okomentoval Kužel.

Den před konáním plenárního zasedání EUROCHAMBRES se tajemník HK ČR Marek Kupsa zúčastnil rovněž Ekonomického fóra EUROCHAMBRES, na kterém se diskutovalo o tom, jak by měly evropské firmy investovat do růstu a jak by jim v tomto úsilí komory mohly pomoci.  

Hospodářská komora České republiky zastupuje podnikatelskou veřejnost na základě zákona č. 301/1992 Sb. o Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR. Hlavním posláním Hospodářské komory ČR je vytvářet příležitosti pro podnikání, prosazovat a podporovat opatření, která přispívají k rozvoji podnikání v ČR a tím i k celkové ekonomické stabilitě státu. Hospodářská komora České republiky je povinným připomínkovým místem podnikatelské legislativy a chrání zájmy svých členů sdružujících se prostřednictvím sítě regionálních komor a začleněných živnostenských společenstev.  HK ČR sdružuje téměř 14 000 členů (fyzických i právnických osob podnikajících v ČR) organizovaných v 61 regionálních komorách a 86 oborových asociacích HK ČR. Více na www.komora.cz 

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3