INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

V průběhu prvního pololetí letošního roku dojde k významným personálním změnám ve vedení Skupiny Komerční banky. Některé z těchto personálních změn podléhají schválení regulátorů a vzájemně na sebe navazují, vstoupí tak v platnost postupně do konce června letošního roku.

 Sylva Floríková, manažerka Compliance, převezme pozici výkonné ředitelky pro Interní audit v Komerční bance a ředitelky Auditu Société Générale pro region CEN od 1. března 2014. Nahradí tak Pavla Racochu, který s účinností od 1. dubna 2014 nově povede KB Penzijní společnost v pozici výkonného ředitele a předsedy představenstva.

Pavel Jirák, dosavadní výkonný ředitel a předseda představenstva KB Penzijní společnosti, převezme pozici výkonného ředitele pro Lidské zdroje v Komerční bance, a to od 1. května 2014. Současný výkonný ředitel pro Lidské zdroje David Formánek stane od 1. června 2014 v čele společnosti Modrá pyramida stavební spořitelna jako její ředitel a předseda představenstva. Tato změna ještě podléhá předchozímu souhlasu České národní banky.

Jan Pokorný, současný ředitel a předseda představenstva Modré pyramidy stavební spořitelny, se rozhodl využít možnosti neplaceného volna, kdy se bude věnovat své rodině a oblastem mimo bankovní a finanční sektor.

Sylvu Floríkovou nahradil v roli manažera Compliance Tomáš Choutka, který působí v Komerční bance od roku 2004. Tomáš Choutka se specializoval na problematiku compliance v oblasti investičního bankovnictví a od roku 2010 zastával roli zástupce manažera odboru Compliance.

 

*   *   *

Sylva Floríková započala svou kariéru v Československé obchodní bance a v Komerční bance v oblasti mezinárodních plateb. Působila také v České národní bance, kde byla zodpovědná za vztahy s Mezinárodním měnovým fondem. Od roku 1997 pracovala v ČNB v oblasti bankovního dohledu. Do Komerční banky nastoupila v roce 2000 s cílem založit odbor Compliance.  

 

Pavel Racocha přišel do Komerční banky v roce 2005 jako výkonný ředitel pro Interní audit. Od roku 2010 zastává také pozici manažera Auditu SG pro střední Evropu pokrývající společnosti Skupiny SG v devíti zemích. Před příchodem do KB působil mnoho let v České národní bance, posledních šest let pak jako člen Bankovní rady. Dříve pracoval také pro Světovou banku ve Washingtonu.

Kariéra Pavla Jiráka je spojená se Skupinou Komerční banky od roku 1998, kdy působil jako ředitel Obchodního centra v korporátním segmentu. Dále pokračoval na pozici ředitele Obchodní divize a od roku 2003 zastával pozici vedoucího Podpory řízení sítě. V roce 2005 přešel do společnosti Penzijní Fond KB a v roce 2006 stanul v jejím čele jako výkonný ředitel a předseda představenstva. V této roli také řídil transformaci Penzijního fondu KB na KB Penzijní společnost. 

David Formánek působil první část svého profesního života v Deutsche Bank, kde zastával pozice v oblasti korporátního bankovnictví. V roce 2001 přišel do Komerční banky na pozici ředitele Obchodní divize Praha v segmentu top korporátní klientely. Od roku 2006 působí v úseku Lidské zdroje, nejdříve na pozici zástupce výkonného ředitele a od počátku roku 2007 pak převzal pozici výkonného ředitele pro Lidské zdroje.

Jan Pokorný pracuje ve Skupině Komerční banky od roku 1991. Svou kariéru začal na pobočce KB, pokračoval v oblasti kapitálových trhů a následně byl vyslán do londýnské reprezentace Komerční banky, kde se věnoval investičnímu bankovnictví.  Po svém návratu do České republiky zastával pozici místopředsedy představenstva Investiční kapitálové společnosti KB. Poté působil jako ředitel Distribuční sítě KB, mezi lety 2006 a 2009 zastával pozici First Vice President pro střední a východní Evropu v SG Private Banking SA ve Švýcarsku. Společnost Modrá pyramida stavební spořitelna řídí od roku 2010.

(tz)

 

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3