INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Elektrotechnický zkušební ústav (EZÚ) má nového ředitele. Ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner jmenoval s účinností od 1. června 2018 do funkce Zdeňka Vališe, který dosud v ústavu působil jako obchodní náměstek.

„Hlavním úkolem nového ředitele Elektrotechnického zkušebního ústavu Zdeňka Vališe bude především co nejrychleji vyřešit problematickou situaci kolem certifikace zdravotnických prostředků, “ říká ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner a dodává: „Následně bude muset připravit strategii notifikované osoby na novou evropskou legislativu zdravotnických prostředků MDR (Medical Device Regulation).“
„V Elektrotechnickém zkušebním ústavu mám již pracovní zkušenosti a nepřicházím tedy do funkce jako úplný nováček. Mezi mé priority kromě řešení situace kolem zdravotnických prostředků patří i udržení a podpora stávající aktivity v oblasti posuzování shody elektrotechnických zařízení,“ říká ředitel EZÚ Zdeněk Vališ.
Dále je jeho úkolem připravit plán na obnovu a  rozšíření technického zařízení formou rozvoje EZÚ jakožto notifikované osoby v co nejkratším čase.
Ředitel Elektrotechnického zkušebního ústavu Zdeněk Vališ má pracovní zkušenosti z Ministerstva zahraničních věcí, v resortu průmyslu a obchodu vedl mj. sekci obchodu. Byl také pověřeným generálním ředitelem Agentury na podporu exportu CzechTrade. Poslední tří roky působil v resortu zdravotnictví a zná zdravotnický sektor v návaznosti na průmyslové firmy, které v tomto oboru u nás působí. Vystudoval finance, účetnictví a mezinárodní obchod v Rotterdamu, mluví anglicky, německy a holandsky.

EZÚ je státní podnik založený Ministerstvem průmyslu a obchodu. Od roku 1926 poskytuje služby zkoušení a certifikace výrobků převážně elektrotechnického charakteru, ale také z oblasti zdravotnických prostředků, automotive, stavebních, strojírenských a dalších produktů. Funguje také jako zkušební laboratoř a provádí zkoušky motorových vozidel. Hlavním úkolem této organizace je pomáhat výrobcům, dovozcům a vývozcům při uvádění výrobků na trh.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3