INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Evropská rada svém zasedání ve dnech 19. a 20. března 2015 stanovila další směry nově vznikající energetické unie. Chce pokračovat v úsilí o zvýšení energetické účinnosti. Čelní představitelé Evropské rady zejména zdůraznili, že je třeba snížit závislost na dovozu paliv a zemního plynu a zajistit cenově dostupnou, zabezpečenou a udržitelnou energii v rámci EU. Jako jednu z cest Evropská rada uvádí zlepšení energetické efektivity.

„Rozvineme inovační strategie, které umožní Evropské unii zlepšit energetickou efektivitu v důležitých sektorech,“ píše vrcholný orgán EU v závěrech  z jednání a pokračuje: „Zrevidovat a dotvořit legislativu týkající se snižování emisí, energetické účinnosti a obnovitelných zdrojů energie s cílem podporovat dohodnuté cíle 2030, vypracovat spolehlivý a transparentní systém veřejné správy.“

Podle aliance Šance pro budovy je ze všeho nejdůležitější právě bod týkající se legislativy. „Mandát pro Komisi, aby navrhla legislativu k naplnění cíle pro energetickou efektivitu do roku 2030, je pro energeticky úsporné stavebnictví asi nejdůležitější část, na které se včera večer Evropská rada shodla. Byť po vyjádřeních komisaře Arias Cañete, že energetická efektivita má být na prvním místě, jsem čekal ještě o něco progresivnější závěry,“ říká ředitel aliance Šance pro budovy Petr Holub.  

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3