INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

1_vno_Bona_Dea_424x1024První české červené víno Bona Dea se zvýšeným obsahem přírodního antioxidantu – resveratrolu je od dnešního dne k dostání v celé obchodní síti společnosti Makro Cash & Carry ČR. Společnost ResVinia, která uvedla v červenci t. r. víno na český trh, tak rozšiřuje možnost jeho zakoupení i v kamenných obchodech po celé ČR. Množstvím resveratrolu 4 - 9 mg/l se Bona Dea řadí mezi světovou špičku vín příznivě působících na náš organizmus.

Resveratrol obsažený ve víně působí příznivě na buňky, tkáně, orgány a celý náš organizmus. Má příznivý účinek např. na aterosklerózu, kardiovaskulární choroby, diabetes melitus nebo prevenci nádorových onemocnění. Významnou úlohu může sehrát i v oblasti reprodukčního zdraví žen i mužů. Uvádí se také jeho schopnost bránit stárnutí buněk a organizmu nebo zpomalovat proces degenerace mozku při některých neurologických onemocněních (např. Alzheimerova choroba). Přední lékařští odborníci doporučují konzumaci vína u mužů 2 až 4 dcl, u žen 2 až 3 dcl za den. Informace o příznivém vlivu vína se zvýšeným obsahem resveratrolu na lidský organizmus včetně názorů a rad předních českých lékařů naleznete na webu vinoprozdravi.cz.

„ Na základě častých dotazů našich zákazníků, zda bude možné víno Bona Dea koupit i v kamenném obchodě, jsme vybrali pro jeho prodej síť prodejen MAKRO Cash & Carry ČR. Jedním z důvodů je přítomnost školených odborníků na víno – sommelierů ve všech prodejnách a pokrytí po celé České republice", říká Libor Odehnal, jednatel společnosti ResVinia. Víno Bona Dea je k dostání také v internetovém obchodě www.vinoabobule.cz.

„Látku resveratrol obsahuje ve zvýšeném množství pouze omezený počet vín. Obsah resveratrolu ve víně je závislý na klimatických podmínkách, lokalitě, odrůdě, ovlivňuje ho doba sklizně a technologie zpracování. Právě doba sklizně a technologie zpracování je know-how, které používá firma ResVinia při výrobě prvního českého červeného vína se zvýšeným obsahem resveratrolu," řekl hlavní sommelier firmy Marek Babisz.

vinoprozdravi.cz

Ve spolupráci s firmou ResVinia připravila MVDr. Dana Odehnalová, MBA, lektorka VŠ B.I.B.S. dlouhodobě se zabývající strategickým marketingem českých vín, webové stránky www.vinoprozdravi.cz, určené všem konzumentům vína. Web obsahuje informace o příznivých účincích vína na lidský organizmus. Na přípravě stránek spolupracovala řada významných českých lékařů z různých medicínských oborů, např. kardiolog prof. MUDr. Jiří Vítovec, CSc., onkolog prof. MUDr. Jan Žaloudík, CSc., internista prof. MUDr. Miroslav Souček CSc., chirurg prof. MUDr. Ivan Čapov, CSc., gynekolog prof. MUDr. Pavel Ventruba, DrSc., prof. MUDr. Jan Daneš, CSc. – přední odborník v diagnostice a prevenci rakoviny prsu a další.

ResVinia, spol. s r.o.

Společnost ResVinia je česká firma rodinného typu. V roce 2009 ji založil ekonom a daňový poradce Ing. Libor Odehnal a sommelier Ing. Marek Babisz. Firma se zabývá výrobou vlastních přívlastkových vín značky ResVinia a výrobou červených vín se zvýšeným obsahem resveratrolu Bona Dea. Dále spolupracuje s vybranými moravskými a českými vinaři a zaměřuje se na prodej vín v internetovém obchodě www.vinoabobule.cz. Cílem firmy je spokojený konzument vína, který si může objednat víno různých vinařství za jejich sklepní cenu na jednom místě přes internetový obchod s dopravou po celé České republice. Firma pořádá řadu degustací vína, jak pro své zákazníky, tak pro firemní klientelu. 

Text k foto: České červené víno Bona Dea se zvýšeným obsahem látek s příznivým účinkem na lidský organizmus. Foto: archiv ResVinia, spol. s r.o.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3