INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Zatímco v posledních letech ceny stavebních materiálů nijak výrazně nerostly, čeká letos zájemce o stavbu domu nepříjemné zdražování. Kromě nárůstu DPH dojde ke zvýšení cen i u samotného stavebního materiálu. Např. u cihelných produktů lze předpokládat zdražení až o 8 %. Jednou z cest, jak ušetřit, může být nákup materiálu v rámci zimních cen.

Hlavním důvodem zdražení v roce 2012 je nárůst cen energií, které jsou k výrobě cihel nezbytné. „I přes to, že nám využití nejmodernější techniky umožňuje vyrábět efektivně a původně jsme se zdražováním nepočítali, navýšení cen energií v letošním roce je tak výrazné, že jej bude nutné promítnout do prodejních cen," komentoval vývoj cen Ing. Jan Krampl, obchodní ředitel největšího českého výrobce cihelných materiálů, společnosti HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.

Ti, kdo potřebují materiál na stavbu, nebo už vědí, z jakého materiálu chtějí na jaře stavět, však mohou ušetřit tím, že využijí zimních slev. Ty jsou ve stavebnictví vcelku běžné – výrobci na zimu zpravidla výrobu nepřerušují, slevami tak podporují prodeje, které jsou v zimě nejslabší z celého roku. „Zimní slevy jsou možností, jak nakoupit materiál ke stavbě domu za velmi výhodných cen. Platí však u nich pravidlo, že mají omezenou platnost zpravidla do konce února nebo poloviny března a bez ohledu na počasí nejsou prodlužovány," vysvětlil Krampl.

Stavět se však zpravidla začíná až v březnu, je tedy potřeba materiál někde bezpečně uskladnit a zabránit jeho rozkradení, ke kterému na nehlídaných pozemcích může docházet. „Zákazníkům, kteří nakoupí v rámci zimních slev a nebudou mít možnost uskladnění, letos nově nabídneme bezplatné uskladnění jejich nákupu v našich skladech až do poloviny března, a to včetně lepidel a maltových směsí," doplnil Krampl. Využitím této možnosti tak mohou ušetřit další tisíce – skladné se zpravidla pohybuje v rámci stokoruny za paletu a den uskladnění.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. podle předběžných výsledků hospodaření za rok 2011 vykáže obrat 1,5 miliardy korun. Rok by po předchozí ztrátě měla ukončit s mírným ziskem. Tržby za prodané vlastní výrobky a služby se loni meziročně zvýšily asi o 14 procent na 757 milionů korun. Na export šla pětina zboží.

O společnosti

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. vznikla v roce 1992. Vlastní celkem osm výrobních provozů ve třech lokalitách. V Dolním Bukovsku, kde sídlí také centrála společnosti, je cihlářská výroba, výroba stropních konstrukcí, výroba roletových překladů a výroba cihelných komínů. V Hevlíně u Znojma jsou dva výrobní závody na kompletní cihlářský sortiment a v Libochovicích nedaleko Prahy je cihelna a panelárna.

Společnost je největším českým výrobcem cihlářského zboží. Vyrábí a dodává komplexní cihelný systém pro hrubou stavbu, jehož součástí jsou tepelněizolační cihelné bloky pro obvodové zdivo, cihly pro nosné, příčkové a akustické zdivo, keramické stropy a překlady, nosné překlady pro venkovní rolety a žaluzie, keramické stropní panely, cihelné komíny, cihelné obkladové pásky a nepálené cihly.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3