INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Berlín, Paříž, Řím, Ankara, Bukurešť, Varšava a v neposlední řadě také Brno! To jsou města, ve kterých se Středoevropský technologický institut (CEITEC) jako jediný český reprezentant představí mladým výzkumníkům z celé Evropy. Cílem je vyhledat úspěšné a nadané vědce a nabídnout jim možnost pokračování jejich kariéry právě v CEITECu. Účelem „Marie Curie Actions Road Show 2012" je představit vědecká centra v sedmi zapojených zemích, výsledkem bude zprostředkování desítek výzkumných mezinárodních pobytů pro mladé vědce s finanční podporou EU. Tříměsíční turné odstartovalo včera v Berlíně, 27. března se zahraniční výzkumné organizace představí přímo v Brně.

Hlavním cílem těchto informačních akcí pořádaných pod záštitou Evropské komise je seznámit doktorandy a začínající vědce s pracovními možnostmi, které jim nabízí evropské granty Marie Curie. V prostorách sedmi zúčastněných vědeckých center se během března až května představí všechny pozvané instituce a o možnostech využití grantů informují osobně přímo zástupci Evropské komise. Své zkušenosti předají i vědci, kterým se již podařilo grant Marie Curie získat v minulých letech. „V Berlíně byla účast hojná, celkem se zúčastnilo téměř 100 výzkumných pracovníků více než 15 národností, kteří nyní působí v Německu. Jejich zájem o CEITEC byl velký a někteří již nyní uvažují o snaze získat grant Marie Curie s místem působiště v Brně," konstatoval zástupce CEITECu Roman Badík.

Středoevropský technologický institut je jediným zástupcem z ČR, který se Road show účastní.

„Za Českou republiku jsme pozvali právě CEITEC, protože v něm vidíme velký potenciál pro vědecké pracovníky. Díky jeho multioborovému zaměření a propojení různých výzkumných oborů v něm najdou uplatnění vědci mnoha profesí," sdělila Susan Kentner, zástupkyně pořádající asociace Helmholtz, která sdružuje celkem 18 německých výzkumných center. Plánem brněnského centra excelence je orientovat se na skutečné špičky v oboru a do Brna přilákat především zkušené vědce, kterým se již podařilo v mezinárodní konkurenci prosadit.

Minulého ročníku Marie Curie Road Show se celkově zúčastnilo přes 450 mladých výzkumníků z 5 pořádajících organizací (Německo, Francie, Itálie, Dánsko, Turecko). V tomto roce se navíc kromě České republiky, kterou zastupuje CEITEC, zúčastní také výzkumné organizace z Polska a Rumunska. Informační den Marie Curie organizovaný Středoevropským technologickým institutem proběhne 27. března v Brně.

Akce Marie Curie si dávají za cíl kvalitativně a kvantitativně posílit lidský potenciál v oblasti výzkumu a technologií v Evropě. Nabízí celou řadu možností jak pro výzkumné pracovníky všech vědních oborů

v různých fázích jejich kariéry, tak pro jejich hostitelské organizace. Celkový rozpočet akcí Marie Curie pro léta 2007 - 2013 přesahuje 4,7 miliardy EUR. Z těchto prostředků by mohlo být dle odhadů Evropské komise v různé podobě podpořeno až 70 000 výzkumných pracovníků.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3