INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

TZ_nixor_detail_zamku_a_kliceFirma NIXOR sídlící v Innovation Parku Jihomoravského inovačního centra dnes získala certifikát společnosti Trezor test. Ten firmu opravňuje vyrábět inovativní bezpečnostní zámkové vložky bezpečnostní třídy 4. Díky patentově chráněné technologii bude vložka disponující špičkovými bezpečnostními prvky minimálně o 20 procent levnější, než je v současné době nejnižší cena v této třídě na trhu.

Kriminalita v posledních letech mírně stoupá v celé Evropě, pojišťovny zpřísňují pojistné podmínky ochrany majetku. Mezi obyvateli se zvyšuje poptávka po vysokých bezpečnostních třídách zabezpečovacích zařízení. V ČR se přitom prodávají ze 70 procent bezpečnostní vložky střední třídy 3, pouze 30 procent tvoří vložky pro vyšší krytí rizik bezpečnostní třídy 4.

„Je to způsobeno především vyšší cenou při pořízení bezpečnostní vložky. Právě pro inovativní technologii a patentově chráněné know-how jsme firmu NIXOR přijali do inkubačního programu JIC," řekl Adam Hazdra, konzultant Jihomoravského inovačního centra, který s firmou na projektu spolupracuje. „Firma výrobou této cylindrické vložky vyplní prázdné místo na trhu, což je smyslem projektů firem z Innovation Parku JIC. Zároveň zpřístupní špičkovou technologii i lidem, kteří by si kvůli finančním nákladům pořídili méně kvalitní bezpečnostní zámkovou vložku."

Autorem patentu jsou Lubomír Hrabal a Petr Hájek, kteří se celou profesní praxi věnují výrobě zámkových vložek a souvisejících výrobků. Lubomír Hrabal získal již v roce 1999 americký patent na zámek ZT, svá unikátní řešení také dodával renomovaným společnostem v oboru.

Výhodou patentově chráněné bezpečnostní zámkové vložky NIXOR je odolnost proti rozlomení (nejen podle normy, ale faktická), lepší dostupnost náhradního klíče i jeho nižší cena. Díky inovativní technologii se zjednodušil výrobní proces, čímž se snížily i celkové náklady. To umožňuje prodávat výrobek za podstatně nižší cenu, než nabízí současný trh. Samozřejmostí je průmyslová ochrana klíče, shoda s normou EU i možnost použití do generálního systému aj.

Inovativní cylindrická vložka bude uvedena na trh na přelomu dubna a května tohoto roku a bude dostupná v síti prodejen se zabezpečovací technikou.

„Projekt výroby bezpečnostních zařízení společnosti NIXOR předpokládá vytvoření 15 nových pracovních pozic, což je přímý přínos pro Jihomoravský kraj," uvedl Jiří Hudeček, ředitel Jihomoravského inovačního centra. „Firma také plánuje rozvoj svého portfolia o další bezpečnostní produkty. Lze tedy předpokládat vytvoření dalších pracovních míst."

V ČR je v současné době namontováno cca 60 000 000 ks zámkových vložek. Z toho přibližně 1 až 1,5 procenta je ročně obměňováno. V průměru se tedy obměňuje kolem 600 000 ks za rok. *

*Zdroj: komerčně zpracovaná analýza z roku 1995 + odborný odhad.

Autoři patentu

Lubomír Hrabal se celý profesní život (přes 20 let) zabývá výrobou zámkových vložek a souvisejících výrobků. Má zkušenosti z konstrukce, přípravy výroby a prodeje těchto výrobků. Výsledky jeho práce byly publikovány např. v časopise Security.

Petr Hájek působí 10 let v oboru jemné mechaniky, specializuje se na výrobu prototypů.

Jihomoravské inovační centrum (JIC)

JIC pomáhá inovativním firmám, studentům s originálními nápady či výzkumným pracovníkům v podnikání, s rozvojem firmy a inovacemi. Jihomoravské inovační centrum zajišťuje pro inkubované firmy finance, prostory, poradenství, kontakty, propagaci i PR a pomoc při transferu technologií. Za dobu osmi let takto pomohlo vzniknout více než pěti desítkám firem, z nichž již 28 inkubační program úspěšně ukončilo.

www.jic.cz

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3