INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Akreditovaná chemická a mikrobiologická laboratoř Bureau Veritas do svého portfolia služeb nově zařadila i stanovení aminokyselin pro potřeby naší živočišné výroby.

Aminokyseliny jsou stavební částice, z nichž se skládají bílkoviny. Jako slovo z písmen je každá bílkovina našeho těla složena z těchto jednoduchých molekul, které představují nejdůležitější komponenty pro výstavbu tělesných tkání. Jejich nedostatek zpravidla vede k nerovnováze celého organismu, k fyzickým i psychickým problémům.

Aminokyseliny jsou však neméně významné také pro živočišnou výrobu. Jen pokud krmivo obsahuje jejich dostatečné množství, může se docílit vysoké užitkovosti. Navíc zejména tzv. esenciální aminokyseliny si zvíře nemůže samo vytvořit. Proto musejí být tyto životně důležité látky podávány v odpovídajícím množství s krmivem.

Přitom stanovení aminokyselin v krmivech a potravinách je jedna z nejpracnějších a nedražších analytických operací v oblasti analýz krmiv a potravin vůbec. Je nutné zvolit takové metody dělení a stanovení aminokyselin, které zaručují dostatečnou přesnost a správnost, musejí být dostatečně rychlé a experimentálně nenáročné.

Laboratoř Bureau Veritas v současné době patří mezi několik málo laboratoří v České republice, které jsou schopny tuto analýzu rutině a kvalitně provádět. Díky použité metodě je navíc schopna krmivářskému a potravinářskému sektoru poskytnout o něco komplexnější servis než tomu bylo doposud.

"Tato metoda je vhodná zejména pro výrobce krmiv a premixů, u kterých je třeba zajistit jejich optimální skladbu, ale aminokyseliny měříme i v potravinách," sdělil v této souvislosti Marek Matocha, ředitel laboratoře.

"Stanovení provádíme metodou kapalinové chromatografie s postkolonovou derivatizací," dodal Josef Coufal, její validační specialista.

Služba doplňuje širokou škálu stanovení, které laboratoř poskytuje v oblasti analýzy krmiv, ať už se jedná o stanovení vitamínů, veterinárních farmak, minerálů a kontaminantů, jako jsou těžké kovy nebo mykotoxiny.

Další informace – viz http://www.bureauveritas.cz

O společnosti BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s r.o.

Společnost Bureau Veritas Czech Republic je součástí mezinárodní skupiny Bureau Veritas, která je lídrem celosvětového certifikačního trhu a poskytuje komplexní služby v oblastech kvality, hygieny, bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, životního prostředí a společenské odpovědnosti. Na území České republiky je zastoupena již přes 100 let a zaměstnává více než 100 profesionálů.

Bureau Veritas celosvětově působí ve 140 zemích, kde má síť 900 kanceláří a laboratoří. Přes 48 tisíc jejích zaměstnanců poskytuje služby více než 400 tisícům klientů.

Mezi hlavní služby, které v České republice poskytuje, patří certifikace systému managementu a výrobková certifikace, inspekce potravin a zemědělských komodit, testování a laboratorní analýzy, technické inspekce v průmyslu, periodické kontrolní služby provozovaných zařízení, kontrolní činnosti ve stavebnictví, služby v oblasti lodního průmyslu, kontrolní služby pro finanční sektor, školení a vzdělávání.

Služby nejsou zaměřeny na vybraná odvětví nebo tržní segmenty, ale jsou poskytovány napříč odvětvími bez ohledu na jejich rozsah či charakter. Pro specifické případy jsou využíváni zahraniční auditoři, inspektoři a další experti.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3