INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

ZETOR-MAJOR-0004Nový model představil výrobce moderních traktorů společnost Zetor. Jedná se o Zetor Major - menší kompaktní traktor ve výkonové kategorii do 80 koní. Novinka navazuje na stejnojmenný model, který byl v historii značky jedním z nejúspěšnějších traktorů. Spolehlivý, výkonný a na údržbu nenáročný model si získal pověst traktoru na celý život – té by měl dostát i jeho nástupce.

„Nový model Zetor Major je určený především pro majitele menších či rodinných farem a vyniká poměrem cena/výkon. Základem je osvědčený čtyřválcový motor, který je stejně jako ostatní tovární motory naší značky navržený bez elektroniky a dodatečných přídavků do paliva. Naše motory se vyznačují především jednoduchým servisem a vysokou spolehlivostí," řekl Marián Lipovský, zástupce výkonného ředitele a výrobní ředitel společnosti ZETOR TRACTORS a.s.

„Podstatné je také velké převýšení točivého momentu (přes 35 %), což snižuje nutnost podřazování. Výkon motoru zůstává konstantní v širokém pásmu otáček. Samozřejmě nechybí řada dalších prvků pro zvýšení výkonnosti, ale i komfortu při práci s traktorem," dodal Lipovský.

Sériová výroba nového modelu Zetor Major bude zahájena na začátku prvního čtvrtletí roku 2013. V první fázi se bude jednat o kabinovou verzi s náhonem na 4 kola, od 2. čtvrtletí 2013 bude základní provedení doplněno ještě verzí s náhonem na zadní kola a kabrioletem ve verzích jak s náhonem na 2, tak i 4 kola. To, že rozšíření produktového portfolia o tento model byla správná volba, potvrzuje i skutečnost, že již k dnešnímu dni evidujeme pevné objednávky na 77 těchto traktorů s dodacím termínem leden 2013.

Základní technické informace:

• Nový Zetor Major je vybaven plně synchronizovanou čtyřstupňovou převodovkou s třístupňovou redukcí a reverzací a umožňuje 12 + 12 rychlostí.

• Model využívá hydrauliku s mechanickou regulací.

• Hydraulika pracuje v obvyklých režimech – tedy polohová, silová a smíšená. Vyznačuje se nejen vysokou zdvihací silou, ale i plynulou regulací spouštění včetně funkce hydraulického zámku při transportu nářadí.

• Traktor je vybaven dvousekčním nebo jednosekčním přídavným rozvaděčem.

• Komfortní kabina je konstruovaná s ohledem na praktičnost využití. Dostatek prostoru a ergonomicky řešené ovládací prvky usnadňují obsluze traktoru práci. Na přání klienta je kabinu možné vybavit klimatizací a přípravou pro montáž rádia. Kabina obsahuje také střešní okno pro bezpečnou práci s čelním nakladačem.

• Na přání je možné traktor vybavit majákem, různými provedeními koncovek tříbodových závěsů a odlišnými rozměry pneumatik.

Historie modelu Zetor Major

První traktory Zetor z řady dnes známé pod obchodním názvem Major se začaly vyrábět s náběhem unifikované řady I už v roce 1960. Po soustavných modernizacích UŘ I představil Zetor v roce 1992 upravenou sérii, která nabízela vyšší výkon, spolehlivost a pohodlí řidiče včetně prostorné a ergonomicky dobře a přehledně uspořádané bezpečnostní kabiny. Traktor Zetor Major byl poháněn tříválcovými a čtyřválcovými motory od 59 do 84 koní. Byl k dispozici ve verzi jak s pohonem dvou kol, tak s pohonem čtyř kol a s bezpečnostní kabinou nebo bez ní. Kompresor patřil ke standardu ve všech modelech. V roce 1997 vznikla řada známá pod obchodním názvem Super. Jednalo se o pět aktualizovaných modelů Major přinášejících výraznou konstrukční změnu nabízející moderní vzhled, vylepšenou hydrauliku, vyšší rychlost a rozšířený výběr příslušenství. Výroba traktorů Zetor Major byla ukončena v roce 2006.

Podrobnější informace o značce Zetor a jejích produktech naleznete na stránkách www.zetor.cz.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3