INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

IMG 7121 kopieSpolečnost DPD v České republice v současné době testuje elektrickou dodávku Renault Kangoo Z.E. a v blízké době ověří také schopnosti toho největšího modelu z elektrické výrobní řady Renault, modelu Renault Master Z.E.

Do vozového parku společnosti DPD jsou zařazovány především vozy splňující nejnovější emisní normy EURO. Společnost usiluje o co největší zastoupení vozů s alternativním pohonem – nyní je v provozu 12 elektrických a 38 s pohonem CNG. K doručování společnost využívá také elektrokola a nedávno zapojila do ulic Prahy pěší kurýry. Modernizace flotily je pouze jedním z řady opatření DPD směřujících k celkovému snížení uhlíkové stopy, kterou kompenzuje již od roku 2015 prostřednictvím řady projektů v ČR i zahraničí. 

„Uhlíková neutralita je klíčovou součástí naší vize. Jsme si vědomi problémů, které naši společnost provázejí, a chceme se k nim postavit čelem. Zákazníkům také čím dál více záleží nejen na tom, aby zboží, které kupují, bylo udržitelné, ale také jakým způsobem probíhá jeho přeprava. Soustavně proto rozvíjíme své ekologické aktivity a zavádíme řadu chytrých řešení. Věřím, že elektrické vozy Renault nabízejí parametry, které naši zákazníci požadují a obstojí v našem náročném provozu,” uvádí Miloš Malaník, generální ředitel a jednatel DPD.

Renault Kangoo Z.E. je první sériově vyráběná elektrická dodávka automobilky a současně leader evropského trhu ve svém segmentu. Tento model se vyrábí ve dvou délkových provedeních s maximální přepravní kapacitou až 4,6 m3, přičemž delší z nich je možné pořídit i jako 5místný vůz. Renault Kangoo Z.E. disponuje baterií o kapacitě 33 kWh a nabízí zajímavý dojezd až 230 km dle normy WLTP. Test probíhá po dobu jednoho měsíce v ostrém provozu a DPD sleduje jak řadu technických i užitných parametrů, tak i pracovní komfort řidiče.

(tz)

 

 

 

 

 

O společnosti DPD

Společnost DPD je součástí skupiny DPDgroup, v Evropě největšího mezinárodního silničního přepravce a podle objemu zásilek druhé největší

přepravní sítě v Evropě. Díky inovativním technologiím, jako je služba Predict, nastavuje společnost DPD nové standardy v doručování. Zákazník předem ví, kdy mu bude zásilka doručena, a to na 1 hodinu přesně. Jako součást DPDgroup může DPD využít přes 42 000 výdejních míst Pickup napříč celou Evropou a doručovat do 230 zemí po celém světě. DPDgroup, přepravní síť společnosti GeoPost, s pomocí více než 75 000 pracovníků doručuje denně až 5,2 milionů zásilek. GeoPost je mateřská společnost DPDgroup vlastněná Le Groupe La Poste, která v roce 2018 vykázala tržby ve výši 24,7 miliard EUR.

O skupině Renault

Skupina Renault, výrobce automobilů od r. 1898, je mezinárodní skupinou působící ve 134 zemích, která v r. 2018 prodala téměř 3,9 milionů vozidel. Dnes zaměstnává více než 180 000 pracovníků ve 36 výrobních závodech a 12 700 prodejních místech na světě.  Aby skupina Renault dokázala čelit technologickým výzvám budoucnosti a pokračovat ve strategii rentabilního růstu, opírá se o rozvoj v mezinárodním měřítku. Sází na komplementaritu svých pěti značek (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine a LADA), elektromobily a jedinečné spojení se značkami Nissan a Mitsubishi. Prostřednictvím své stáje Formule 1 vytváří Renault z automobilového sportu nosný směr inovace a proslulosti značky.

 

 

 

 

 

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3