INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Ilustrační foto II zdroj CanvaČeské domácnosti využívají k financování nových aut operativní leasing stále častěji. Zatímco předloni činil jeho podíl na financování nových vozů jen 10 %, loni už narostl na 28,2 %. Vyplývá to z výročních zpráv České leasingové a finanční asociace. Podle společnosti Arval, která operativní leasing v Česku poskytuje, mění tuzemští řidiči v důsledku probíhající pandemie své nákupní chování.

Češi za nový vůz nechtějí utratit své úspory nebo se dlouhodobě zavazovat finančním společnostem. Operativní leasing dokáže v současné době při několikaletém využívání osobního auta ušetřit desítky tisíc korun ve srovnání s pořízením do osobního vlastnictví formou nákupu za vlastní prostředky nebo pomocí úvěru.
Mít k dispozici osobní auto je pro většinu Čechů stále velmi důležitou součástí života. Rostoucí obliba operativního leasingu v posledních letech ukazuje, že tuzemští řidiči chápou užívání auta stále více jako službu. Mít automobil v osobním vlastnictví již není tak silný český fenomén, jak tomu bývalo v minulosti.

Operák poprvé překonal zájem o finanční leasingy

Auta na operativní leasing si čeští zákazníci pořizují stále častěji. Podle aktuálních údajů nadnárodní poradenské společnosti Ernst & Young už zájem tuzemských řidičů o financování nového auta operativním leasingem (13 %) překonal finanční leasing (11 %) „Dlouhodobý pronájem vozu, modelově Hyundai i30 ve výbavě Komfort, vychází při čtyřletém provozu auta s měsíční splátkou dle aktuální nabídky na méně než 6000 Kč s DPH. Operativní leasing je až o čtvrtinu levnější než například flexibilní pronájem stejného modelu. Splátka stejného auta při financování úvěrem dosahuje 1,5 násobku splátky za operativní leasing. Tuto skutečnost si čeští zákazníci stále více uvědomují. V roce 2020 navýšili soukromníci a malé firmy poptávku po nových autech od společnosti Arval o 80 % a celkově u nás podepsali dlouhodobý pronájem každého osmého vozu,“ dodává Jiří Solucev z Arvalu.

Ušetří během čtyř let až 50 000 korun

Podle modelového výpočtu, který zpracovala společnost Arval na jeden z nejprodávanějších vozů v Česku, Hyundai i30 Kombi 1,0TGDi Comfort 120k, mohou řidiči ušetřit na celkových nákladech při využití operativního leasingu desítky tisíc korun. Oproti nákupu za vlastní prostředky činí ušetřená částka za 4 roky provozu zhruba 23 000 korun a oproti financování úvěrem zhruba 50 000 korun. Výhodnost operativního leasingu si stále více uvědomují i nepodnikatelé. „Operativní leasing již rozhodně není jen záležitostí firem. Stále častěji se na nás obrací soukromé osoby, které chtějí mít k dispozici podle hesla mileniálů ‚Méně mít, více žít‘ osobní automobil a zároveň ušetřit peníze na další životní zážitky,“ uvádí Jiří Solucev ze společnosti Arval, která poskytuje vozy na operativní leasing.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3