INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

AdobeStock 497996233 kopieAmerická hypotéka se na českém trhu rychle zabydlela a těší se mezi lidmi oblibě. Proč? Tento neúčelový úvěr zajištěný nemovitostí nabízí řadu možností využití, respektive dokáže řešit nemalé problémy, investiční záměry či komplikované životní události.

Produkt nabízí široké možnosti využití. Jestliže vás čekají velké výdaje financované úvěrem, a přitom máte vhodnou nemovitost k zástavě a prodeji, řešení je nasnadě.

Konkrétních příkladů je celá řada. Například možnost nákupu cenově zajímavého zboží v rámci obchodních aktivit, rychlé řešení výplaty společníka z firmy nebo studium vašich potomků v zahraničí či nový automobil. „Příkladem může být také situace, kdy jste si na nemovitost půjčili od rodičů a ti náhle potřebují peníze zpět. Díky americké hypotéce je řešení jednoduché,“ řekl Lukáš Hartl, předseda představenstva NEY spořitelního družstva.

Velmi častým účelem je pak konsolidace menších úvěrů. „Pokud byste se rozhodli pro konsolidaci prostřednictvím běžného spotřebitelského úvěru, vyjde vás to rozhodně dráž. Důvodem jsou velké rozdíly v úrokových sazbách těchto typů úvěrů,“ vysvětlil Lukáš Hartl.

Americká hypotéka vám vytrhne trn z paty i v případě, že se vám kupříkladu naskytne zajímavý nebytový prostor k přestavbě na bytový. V „nebytovém“ stavu jej ale nemůžete financovat klasickou (levnější) hypotékou. Prostřednictvím té „americké“ to není problém. Neobejdete se však bez standardní zástavy v podobě bytu, rodinného domu či stavebního pozemku, který je určen k budoucímu prodeji a splacení úvěru.

„Výhodou našeho produktu Americká hypotéka je to, že klienti po celou dobu trvání smlouvy neplatí žádné měsíční splátky. Celý úvěr, tedy jistinu včetně úroků, splácejí až na konci trvání, a to buď prodejem nemovitosti, nebo z jiných zdrojů. Zároveň u nás žadatelé nemusejí dokladovat příjmy tak, jak to musejí činit v bance. Zárukou je pro nás zastavovaná nemovitost. Na úvěr v našem družstvu tedy dosáhnou například mladí lidé, kteří nemají dostatečnou finanční minulost, protože teprve začali pracovat, anebo podnikatelé, kteří optimalizují daňová přiznání,“ doplnil Lukáš Hartl s tím, že maximální výše úvěru se bude odvíjet od odhadní ceny nemovitosti či nemovitostí – pokud jich dáte do zástavy více. Z této ceny pak získáte úvěr zpravidla do výše zhruba 60 % hodnoty. Díky tomu, že odpadá klasické posuzování bonity klienta a jeho věku, mohou tento typ hypotéky využít i starší lidé.

Americkou hypotéku u NEY spořitelního družstva lze sjednat se splatností 1 rok až 5 let. Půjčit si můžete až 30 miliónů korun. Po celou dobu zůstává klient majitelem nemovitosti a sám také řeší její prodej za jím stanovenou cenu, která však musí dosahovat minimálně výše úvěrového dluhu ke splacení. Úroková sazba je odpovídající riziku a začíná na 9,5 % p. a.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3