INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

stephan bechert yFV39g6AZ5o unsplashFinanční prostředky od jednoho do 30 miliónů korun až na pět let, to je úvěr pro developery s možností pevné fixace na 12, 24 nebo 36 měsíců. Jde o další z produktů NEY spořitelního družstva, které je oblíbeným partnerem při financování nákupu či výstavby nemovitostí. Ve svém portfoliu má mimo jiné právě tuto atraktivní nabídku pro stavitele a developery.

„Developerský úvěr je oblíbený především pro financování staveb rezidenčních projektů. Může ale sloužit také pro výstavbu administrativních a kancelářských budov i jiných komerčních nemovitostí a nebytových objektů,“ vysvětlil Lukáš Hartl, předseda představenstva NEY spořitelního družstva.
Úvěr hojně slouží ke koupi a rekonstrukci různých druhů nemovitostí. S oblibou jej využívají menší developerské společnosti, a to buď na zasíťování stavebních pozemků k pozdější výstavbě, nebo přímo ke stavbě rodinných či bytových domů. Developerským úvěrem lze profinancovat například i nákup nových pozemků, prodejních, výrobních či skladovacích objektů a dalších nebytových prostor.

O úvěr můžete požádat
v jakékoliv fázi projektu

Produkt umožňuje rovněž refinancování vlastních zdrojů klienta prokazatelně vložených do pořízení nemovitostí, výstavby či rekonstrukce nemovitostí, a to jak celých nemovitostí, tak jejich částí, tedy jednotlivých bytových a nebytových jednotek.
„Nejčastěji jej ocení menší nebo začínající developeři, mezi klienty je oblíbený zejména s ohledem na rychlost a pružnost, s jakou jsme schopni prostředky poskytnout. Často řešíme případy, u nichž financování v bankách nebylo reálné, protože sledují a očekávají základní neměnné parametry stavebních projektů. My si zakládáme na individuálním přístupu, na porozumění a pochopení podnikatelského záměru tak, abychom se na něm mohli podílet jako poskytovatel úvěru,“ dodal Lukáš Hartl.
Při financování projektů developerským úvěrem se počítá se spoluúčastí klienta. Ten do projektu vloží určitou část vlastních zdrojů, a to v závislosti na lokalitě, stupni výstavby, případně pak na individuální charakteristice každého jednotlivého případu. Minimální výše vlastních prostředků vždy činí alespoň 20 %.

A jak celý proces žádosti
o developerské financování probíhá?

„S klientem, který má zájem o financování, provedeme nejdříve rychlé ověření obchodního plánu. Zajímá nás hlavně to, do jaké míry je daný podnikatelský záměr realizovatelný. Následně požádáme klienta, aby si nechal na nemovitosti, které budou sloužit jako zástava, připravit znalecký odhad a současně nám poskytl dokumenty vztahující se nejen ke konkrétnímu podnikatelskému záměru, ale také k historii klienta, bezproblémové platební morálce vůči orgánům státní správy a podobně. Po kompletaci všech nutných dokumentů jsme schopni v řádu dnů vyhodnotit úvěrovou žádost a navrhnout způsob financování,“ popsal Lukáš Hartl. Úrokové sazby začínají už na 9,5 % p. a., délka splácení se pohybuje od jednoho roku do pěti let. Produkt developerského financování je možné využít v jakékoliv fázi podnikatelského záměru. Mnohdy jej volí zájemci, kteří s pomocí vlastních financí vybudovali významnou část stavebního projektu a developerský úvěr od NEY spořitelního družstva jim pomůže dofinancovat zbývající část, na niž už prostředky nestačily.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3