INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

onlinePodnikatelé a malé firmy stále častěji volí některé alternativní druhy financování, které jsou rychlejší a dostupnější než standardní bankovní úvěry. Například projekt BEZ BANKY poskytl v roce 2017 nové standardní úvěry v celkové hodnotě přes 102,5 milionu.

V roce 2018 by toto číslo přitom mělo vzrůst až na 184,5 milionů Kč.
Projekt BEZ BANKY poskytuje rychlé úvěry pro případy, kdy kupříkladu podnikatel potřebuje peníze již v řádu jednotek dní. Důvodem většinou bývá rychlá potřeba financí pro získání zajímavé zakázky nebo překlenutí dočasného nedostatku prostředků. Společnost se přitom zaměřuje na dvě hlavní oblasti: financování příležitostí podnikatelů a speciální financování mimořádných tržních nik, tedy atraktivních projektů.

„Zvýšený zájem o rychle dostupné úvěry registrujeme již od druhého kvartálu roku 2015. V té době existovaly jasné signály, že se tak děje v reakci na růst ekonomiky. V roce 2016 se naše vnímání tendencí poněkud zkreslilo větším zaměřením na financování atraktivních projektů, kam šla většina zdrojů na úkor standardních úvěrů,“ uvedl Petr Vencálek, jednatel BEZ BANKY. Pro financování tržních nik v uplynulém roce firma celkově prostřednictvím projektu BEZ BANKY poskytla úvěry v objemu 102,5 milionů korun. K standardním úvěrům se chce také vrátit a jejich podíl ještě navyšovat.

Maximální úvěr poskytnutý projektem v roce 2017 činil 17 milionů Kč, druhý největší pak 13,5 milionů Kč. „Pokud nebereme v potaz extrémy a financování projektů tržních nik, pak dosáhl průměrný objem nových úvěrů poskytnutých v loňském roce 1,3 milionu Kč,“ zhodnotil uplynulý rok Petr Vencálek.

Celkem 58 procent klientů poskytlo jako protihodnotu k úvěru zajištění nemovitostí, 17 % zajištění vozidlem, 25 % poté volilo jiný druh jištění. „Úvěry proti zástavě nemovitosti poskytujeme převážně se splatností na 24 měsíců. Vyjma prvního měsíce může klient splatit úvěr kdykoliv bez jakýchkoliv nákladů navíc,“ uvedl Petr Vencálek. Nejčastěji se splatnost u úvěrů a zápůjček poskytnutých v roce 2017 pohybovala mezi 3 až 5 měsíci. Z dlouhodobějšího pohledu se doba využití služeb projektu BEZ BANKY pohybuje nejčastěji mezi 4 až 8 měsíci.

(tz)

Ilustrační foto Pixabay.com

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3