Sněmovna odhlasovala definitivní konec elektronické evidence tržeb (EET), a to s platností od začátku příštího roku. Nastane hromadný exodus restaurací zpátky k hotovosti? Dle expertů je právě menší ochota podnikatelů přijímat platební karty na dohled. Ovšem velká bankomatová síť, především v malých obcích, stále chybí.
Aby životní pojištění plnilo svoji úlohu, musí být smlouva dobře nastavena. To ale znamená pamatovat nejen na krytí pojistných rizik. „Řada klientů má příliš nízké pojistné částky, a to může být problém,“ upozornil ředitel Úseku pojištění osob v pojišťovně Kooperativa Petr Procházka. Jemu také patřily další otázky:
Do jakého dluhopisu investovat a kterému se obloukem vyhnout? Od září začal investorům usnadňovat rozhodování nový komplexní srovnávač, který na stránkách Dluhopisomat.cz spustila společnost CFG. Lze na něm porovnat víc než tisíc firemních a státních dluhopisů, přehledně seřazených podle výsledků skórovací kalkulačky Ministerstva financí. Seznam se dá filtrovat podle výše úroků, zajištění a dalších ukazatelů.
Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group (dále jen „ČPP“) začíná nabízet své majetkové pojištění DOMEX+ se slevou 25 %. Pojišťovna se tím snaží oslovit co nejvíce domácností, aby si lidé svůj movitý a nemovitý majetek dostatečně pojistili a vyvarovali se tím riziku podpojištění.
V kontextu horší finanční situace se chystá třetina lidí výrazně nebo zčásti snížit náklady na stravování v restauracích, čtvrtina poté omezí výdaje na kulturu či cestování. Každý čtvrtý respondent se už touto cestou připravuje na pokrytí zvýšených nákladů za energie během topné sezóny, dalších 35 % k tomu teprve plánuje přistoupit. Jinou možností, která povede ke zlepšení finančního stavu, je zvýšení příjmů formou brigády či přivýdělku, k takovému kroku se chystá 26 % respondentů, dalších 23 % si už touto cestou k výplatě přilepšuje.
Celou českou populaci straší současné rostoucí ceny snad všeho. I proto zaměstnanci zvyšují své požadavky vůči zaměstnavatelům na růst mezd. Řešením, které by mohlo uspokojit obě strany, je přidat nikoli ve mzdě, ale ve firemních benefitech.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...