INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 21. rokem
Farmu jsme založili před 12 lety. V současné době chováme cca.: 500 ks koz hnědých a bílých krátkosrstých v čisté formě, které jsou zahrnuty v genetických rezervách ČR. Dále chováme 300 ks dojných ovcí plemene Východofríská. Na naší farmě jsou také zástupci „selského dvora" (1 kůň, husy, kachny, perličky, slepice apod.), které slouží na ukázku pro děti. Hospodaříme na 230 ha luk a pastvin.

Celou produkci kozího i ovčího mléka zpracováváme na výrobky v mlékarně přímo na naší farmě. Vyrábíme kozí BIO sýry přírodní, uzené a zrající, kozí BIO tvaroh a tvarohovou pomazánku, BIO mléko a kefír a kozí sýr tavený. Ovčí BIO sýry, BIO jogurty a necháváme si v blízkém okolí vyrábět kozí klobásy a salám. V roce 2010 byl v soutěži LBC kraje oceněn kozí sýr archivní (biovýrobek) jako nejlepší výrobek LBC kraje roku 2010 a dále kozí sýr tavený dostal ocenění v kategorii soukromé farmy. V letošním roce byl v soutěži Regionální potravina LBC kraje 2011 oceněn BIO ovčí jogurt přírodní 1. Cenou v kategorii mléčné výrobky – ostatní. Výrobky prodáváme ve vlastní prodejně na farmě, v řetězci Globus, na Farmářských trzích a zásobujeme několik prodejen zdravé výživy po Praze.

Celkový stav koz a ovcí je cca.: 1000 ks. Množstvím dojených zvířat jsme největší farmou chovající kozy a ovce v ČR. Každým rokem obohacujeme sortiment výrobků o 1 a naším cílem je zvýšit dostupnost našich výrobků co nejvíce zájemcům i prostřednictvím dalších prodejců.

Josef Pulíček se synem a manželkou.

Slovo ke dni

  • Červ, bez červa, s červem... Dobrou chuť!

    Člověk má v životě ochutnat všechno. Jak se praví v bibli: Vše vyzkoušejte, toho dobrého se přidržte! Jako kluk jsem nikdy nepřistoupil na sázku, že nepřekousnu žížalu. Teď jsem dostal nabídku nového pokrmu z červů. Neodmítl jsem a udělal dobře. Přišel mi sáček od firmy WORM UP plný moučných červíků Pražených a kulinářsky dochucených solí a chili. Myslel jsem si, že jídlo z čeledi bezobratlých bude vypadat jako normální pečivo. Totiž že se surovina usuší, umele a patřičně vytvaruje, pak nechá zapéct jako pizza. Jenže pochoutka si na nic nehraje. Skutečně máte na talíři moučného červa, který se však nehýbe, je do bronzova upražený a při skousnutí chroupe. Navíc skvěle chutná a je plný bílkovin. Ne že bych larvy vyměnil za vepřový řízek, hovězí svíčkovou, nebo grilované kuře, ale jako mňamku k televiznímu seriálu, proč ne?

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Září 2019

INZERCE

Partneři

Generální partner:

logo gc 2018

Vyšlo u nás

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 

 

Partneři plus:

logo KOBtsoft   EON EG 2017 107 icom
         

Partneři:

logo-grada3  ca2 logo-dtocz

Duševní vlastnictví

upv logo

První zkušenosti s novelou zákona o ochranných známkách 19. září 2019

Novela zákona č. 441/2003 Sb., o ochranných známkách, vstoupila v účinnost 1. ledna 2019. Hlavním důvodem změny zákona byla nutnost přenést do národní právní úpravy ustanovení směrnice Evropského parlamentu a Rady (EU) 2015/2436, kterou se sbližují právní předpisy členských států o ochranných známkách (dále jen „směrnice“).

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy svaz obchodu103 logo-kzps acto cma_web_iprosperita Sacm Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 cps vetsi 300 cps vetsi 300AVLOGOM3

INZERCE