INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Farmu jsme založili před 12 lety. V současné době chováme cca.: 500 ks koz hnědých a bílých krátkosrstých v čisté formě, které jsou zahrnuty v genetických rezervách ČR. Dále chováme 300 ks dojných ovcí plemene Východofríská. Na naší farmě jsou také zástupci „selského dvora" (1 kůň, husy, kachny, perličky, slepice apod.), které slouží na ukázku pro děti. Hospodaříme na 230 ha luk a pastvin.

Celou produkci kozího i ovčího mléka zpracováváme na výrobky v mlékarně přímo na naší farmě. Vyrábíme kozí BIO sýry přírodní, uzené a zrající, kozí BIO tvaroh a tvarohovou pomazánku, BIO mléko a kefír a kozí sýr tavený. Ovčí BIO sýry, BIO jogurty a necháváme si v blízkém okolí vyrábět kozí klobásy a salám. V roce 2010 byl v soutěži LBC kraje oceněn kozí sýr archivní (biovýrobek) jako nejlepší výrobek LBC kraje roku 2010 a dále kozí sýr tavený dostal ocenění v kategorii soukromé farmy. V letošním roce byl v soutěži Regionální potravina LBC kraje 2011 oceněn BIO ovčí jogurt přírodní 1. Cenou v kategorii mléčné výrobky – ostatní. Výrobky prodáváme ve vlastní prodejně na farmě, v řetězci Globus, na Farmářských trzích a zásobujeme několik prodejen zdravé výživy po Praze.

Celkový stav koz a ovcí je cca.: 1000 ks. Množstvím dojených zvířat jsme největší farmou chovající kozy a ovce v ČR. Každým rokem obohacujeme sortiment výrobků o 1 a naším cílem je zvýšit dostupnost našich výrobků co nejvíce zájemcům i prostřednictvím dalších prodejců.

Josef Pulíček se synem a manželkou.

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3