INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

banda1Martina BrandováKvalitní čokoláda okouzlí za každých okolností. Nezevšední. Pobídne k ochutnání. Stačí kousek, jedna pralinka. Ta nejlepší čokoláda se nemlsá, jen vychutnává. V okamžiku, kdy nespěcháte, kdy si na ni uděláte čas. Kdy vnímáte, že ji vkládáte do úst a myslíte jen na ni. S noblesou a v okamžiku, který patří pouze vám. Špičkovou značkou čokolády jsou Andělské pralinky, které jsme již jednou na našich stránkách představili. Vyrábí je Martina Brandová v Lipníku nad Bečvou. Milují je však znalci vysoké jakosti napříč Českou republikou i mnohé celebrity světového kalibru. V září se chystá otevření jedinečné prodejny v Praze. Také o tom je následující rozhovor:

Andělské pralinky je značka prvotřídní čokolády. Získala si přízeň mnoha lidí i vyložených gurmánů. Je mezi nimi i mnoho firemních zákazníků. Co nového pro podzim a čas vánoční chystáte?

Máte pravdu, těší nás, že si naše pralinky našly cestu nejen k běžným milovníkům čokolády, ale také do firem, které je každoročně využívají jako vánoční dárky. V tuto chvíli už prezentujeme letošní vánoční katalog, který je plný novinek, krásných nových tvarů pralinek, příchutí a designů. Myslím si, že kromě klasiky, kterou naši klienti každoročně očekávají, jako jsou pralinky s firemním logem, oblíbení barokní andílci, čokolády s betlémem nebo pralinky s perníkovou náplní, můžeme letos překvapit novinkami, jako jsou pralinky s příchutí vanilkových rohlíčků, hrozinek s rumem nebo netradiční ganache ze smrkových výhonků.

V září byste také ráda otevřela prodejnu v Praze. Kde přesně to bude a v jakém stylu jste ji navrhla?

Ano, splnila jsem si opět jeden ze svých snů a doslova jsem narazila na právě uvolněný prostor, který čekal na rekonstrukci a novou etapu našeho společného „soužití“. Nachází se v Praze 8 – Kobylisích, konkrétně v Ládví přímo naproti lékárně. Aa protože každý nový začátek si zaslouží i nové jméno, pojmenovali jsme naši prodejnu Andělské dobroty. Vzhledem k tomu, že mám vztah k historii a starožitnostem, navrhla jsem prodejnu ve stylu našich prababiček tak, abyste i na sídlišti našli oázu, ve které se zastavil čas a kde vás přivítá známá milá tvář, nabídne vám něco dobrého a vy se budete cítit dobře jako kdysi doma u babičky.

 DSC1159Půjde tedy o čokoládovou cukrárnu, kde se bude zároveň servírovat zmrzlina podle vašich vlastních receptur i dobrá nálada?

V podstatě ano, půjde o naši firemní prodejnu, o takovou výkladní skříň toho, co všechno vyrábíme a jsme schopni pro vás i na zakázku vytvořit. Místo, kde není nic čokoládového nemožné, kde nebudete vědět, kam se podívat dřív, a když to vyjde, tak vám zkusíme vypěstovat Pavlovův reflex!
Kromě krásné starožitné skříně plné pralinek, lanýžů a čokolády se na vás budou hned vedle smát makronky, dortíky, bezlepkové sladkosti. A protože myslíme i na zákazníky s intolerancí na laktózu, najdou zde také oni své výrobky. Budete moci také vybírat z našich domácích marmelád a sirupů, koláčů podle receptů mé lipenské babičky Marie nebo ochutnat pravé italské gelato, které také vyrábíme. Káva z rodinné pražírny v Litomyšli bude servírována stejně jako čaje z Dobré čajovny ve starožitném porcelánu, a když se zdržíte, uslyšíte odbíjet historické hodiny.

Ostatně k mlsání čokolády pohoda patří, ona sama v člověku vzbuzuje libé pocity a navozuje pohodu v duši. Vaše pralinky jsou jedinečné, už na první pohled dělají člověku radost. Umíte ji dělat i sama sobě? Jak se dokážete oprostit od starostí a jak odpočíváte?

Měla jsem velké štěstí, že můj koníček se stal mým zaměstnáním a všechna vydaná energie se mi teď vrací prostřednictvím krásných reakcí a pochval našich zákazníků. Tohle je moje radost a odměna. Na vaši druhou otázku, jak se dokážu oprostit od starostí, musím říci, že to asi nikdy úplně nedokážu. Pokud má člověk smysl pro povinnost a dávku zodpovědnosti, dělá si starost, ale to je samozřejmé. Jsem proto vděčná, že mám ve svém okolí, rodině i kolegyních takovou podporu, že věřím, že i ty občasné starosti překonám s úsměvem. A jak odpočívám? V posteli se dvěma mainskými mývalími kocoury, se skleničkou vína a nějakým českým filmem. To je největší relax!

 DSC1522Co doporučit těm, kteří se snaží omezovat sladkosti, ale mají nezkrotnou touhu si kousek čokolády dát?

Doporučím jen jediné – dejte si ji! Netrapte se a kousek si dejte, protože čokoláda léčí i duši. Nemusíte sníst celou tabulku, ale odměňte se, užijte si ji, a hlavně si nic nevyčítejte! Čokoláda obsahuje mnoho prospěšných látek a vysokoprocentní čokoláda v sobě má minimum cukru. Hlavní je, aby byla čokoláda kvalitní.

Jaké novinky obsahuje váš sortiment?

Baví nás vymýšlet novinky a rádi klienty překvapujeme, takže jsme letos rozšířili výrobu o pravé italské gelato. Protože nám záleží na použití kvalitních surovin, jdeme cestou zmrzliny bez palmového tuku, snížili jsme také obsah cukru. Některé zmrzliny jsou bezlaktózové a prakticky všechny i bezlepkové. Ovocné základy jsou především z „naší zahrádky“, takže používáme ovocné pasty, které si sami vyrábíme z ovoce, které jsme v létě nasbírali v sadu nebo na jahodové plantáži. Na to navazuje další novinka – marmelády a sirupy, které budou k dostání v nové prodejně, jak jsem už naznačila.

Bude možné si v pražské prodejně čokoládu také objednat třeba pro firemní večírek nebo jako dárková balení pro obchodní partnery?

Samozřejmě, v prodejně budou jak vzorky na ochutnávku, tak katalogy, ze kterých můžete firemní dárky objednat. Na akce a večírky připravíme i dezerty a makronky s logem, které jsme vyráběli například i pro módní značku Karl
Lagerfeld.

Říkáte, že jste se dala rovněž do pečení dortů a makronek. Proč jste zvolila zrovna tuto cestu?

Makronky jsou velmi oblíbenou sladkostí a nejedna nevěsta touží mít na svatební tabuli elegantní makronky v barvách svatby. Proto jsme je začali vyrábět a ani ve snu by mě nenapadlo, jaký to bude „fičák“! Teď už máme v nabídce kolem 50 různých příchutí, ale nejoblíbenějších je zhruba 15 druhů. Dorty a dezerty byly už jen logickým vyústěním celé sladké výroby a baví nás udivené reakce zákazníků, kteří se diví, že ten krém opravdu chutná jako máslo, a ne jako chemická náhražka. K nám totiž mají margaríny a chemické náhražky vstup zakázán!

Vím, že se chystáte přihlásit do letošní Čes­ké chuťovky, soutěže pro české výrobce potravin. S čím před porotu předstoupíte?

Letos předvedeme naše již zmiňované Andělské makronky a možná vznikne historicky první spojení dvou někdejších vítězů České chuťovky, kteří dohromady stvořili produkt, se kterým se budou ucházet o přízeň poroty. S paní Janou Kolrusovou z firmy Dandelion root plánujeme soutěžit s našimi  DSC1378Dandelionkami – Andělskými pralinkami, které obsahují extrakt z praženého kořene pampelišky. Ta kombinace je chuťově úžasná, proto věřím, že porotce bude čím zaujmout.

Každá podnikatelka má své tajné sny i touhu uspět. Čas je však neúprosný a stále člověku šlape na paty. Nač bychom při budování firmy neměli zapomínat?

Asi na to, že všechno je relativní. Co je dnes jistotou, to zítra nemusí existovat a osud nás postaví před různá rozhodnutí. Je potřeba mít kolem sebe lidi, které máte rádi a oni mají rádi vás a nezanedbávat je na úkor podnikání. Jen pokud je člověk šťastný, může si splnit své sny. A to přeji nejen vám, ale i vašim čtenářkám!

otázky připravila Eva Brixi

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3