INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

opole 15Díky nasazení moderních svařovacích automatů zvládla skupina GASCONTROL stavbu plynovodu efektivněji a zároveň také s výrazně kvalitnějšími svarovými spoji.

 

Stavba tranzitního vysokotlakého plynovodu o průměru 100 cm (DN 1000) u města Opole v Polsku je letošním největším projektem skupiny. „Pro distributora plynu jsme tam od května stavěli celkem 33 kilometrů potrubí. Díky svařovacím automatům práce probíhaly velmi efektivně,“ uvedl Mieczyslaw Molenda, majitel GASCONTROL GROUP. 

Logo GC 1Svařovací automaty zvládnou během týdne úsek dlouhý až 1,5 kilometru. Přičemž na každé straně trasy pracovalo osm souprav. Nedávno se oba týmy setkaly a potrubí propojily. Všechny svařovací práce jsou už hotové, nyní probíhají tlakové zkoušky, propojovací a zemní práce. Svary splňují vysoké požadavky na kvalitu, která se ověřovala každý týden ultrazvukovou zkouškou. „Byl to náročný projekt s velkým důrazem na koordinaci prací a kvalitu provedení. Prokázali jsme, že umíme pracovat velmi efektivně. Příští rok se budeme ucházet o další úsek,“ zhodnotil Stanislav Przeczek, výrobně technický ředitel společnosti GASCONTROL.

Už dříve GASCONTROL prováděl například rekonstrukci páteřního plynovodu o průměru DN 500 Stonava – Žukov na Karvinsku pro skupinu innogy. Mezi nejnáročnější projekty patřila i výměna potrubí směsného plynu DN 2600 za potrubí DN 1000 pro Třinecké železárny. GASCONTROL měl na starosti demontáž obřího původního potrubí v 15metrové výšce i montáž nového potrubí.

GASCONTROL se také podílel na modernizaci kompresní stanice plynu v Kouřimi pro přepravce plynu NET4GAS. Především šlo o vybudování nových obtoků DN 300 pro stávající trasové uzávěry DN 900, které s sebou nesly vysoké nároky na svařování. Pro provoz kompresorů bylo vybudováno olejové hospodářství doplněné o prefabrikovanou podzemní havarijní jímku. Regulační stanice byla vybavena novými prvky a k projektu patřilo také vybudování nového systému vzduchotechniky.

Jana Dronská

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3