INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Civění lidí do mobilů a tabletů činí lidi hloupými, odhalila jedna studie. Přečetla jsem si to v příspěvku jistého internetového média. Prý je také dokázáno, že ten, kdo podlehl tomuto civilizačnímu návyku, se nedokáže dobře koncentrovat, přestává myslet. Tedy přestává být v tom nejlepším slova smyslu člověkem.

Nevím, jestli na tom něco je. Možná trochu ano, vycházím-li ze své zkušenosti. Když ve všední den nemám přehled o tom, co mám v mailu, co je na internetových médiích, jaký mám na netu horoskop, a věčně nesleduji mobil (co kdyby mi někdo volal, psal, posílal sms a fotky), nemám plný životní komfort, cítím se ošizená.

Na druhé straně i od toho se dokáži oprostit. Relaxuji při uklízení, čistím hlavu během vaření, větrám mysl na zahradě těžkou fyzickou prací. Skóre mám tedy dobré. Zatím nejsem závislá a postižená. Ale co ti mladší, osamělí, nemocní? A jak to s námi všemi bude za pár let? Jaký životní styl zvolíme, abychom nebyli otroky technologií? Nad nimi bychom měli mít nadhled a vládu, když znamenají pokrok, který jsme jim dali do vínku. Doporučuji uvědomovat si a vychutnávat prosté lidství. Ochutnat broskev, užasnout nad vůní lesa a potěšit druhého pěkným slovem.

Eva Brixi

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3