INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

ISSS V4DIS pozadi rgbVe dnech 20.–21. dubna 2020 se v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové sejdou politici, zástupci veřejné správy, odborníci na problematiku digitalizace společnosti a manažeři dodavatelských firem a budou prezentovat řešení, diskutovat další kroky v oblasti informatizace veřejné správy a sbírat informace o trendech a technologiích.

Mezi nosnými tématy jedné z největších konferencí svého druhu v celé EU nebude chybět ani aktuální stav e-governmentu nejen v ČR, otázky elektronické identity a efektivní komunikace občanů s veřejnou správou či problémy v oblasti kybernetické bezpečnosti. Účastníci samozřejmě nepřijdou ani o témata pokrývající další rozvoj potřebné infrastruktury, pokračování projektů v rámci chytrých měst a regionů, digitalizace specifických oblastí veřejné správy jako je zdravotnictví, justice, záležitosti souvisejících rezortů a mnohá další.

Organizátoři očekávají, že počet registrovaných hostů opět vysoce překročí dvě tisícovky a že mezi aktivními účastníky konference nebude jako obvykle chybět řada členů vlády ČR v čele s premiérem Andrejem Babišem, desítky senátorů a poslanců Parlamentu ČR, šéfové státních organizací, hejtmani, primátoři a další zástupci státní správy i samospráv. Svoji účast potvrdila také místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová a počítá se rovněž s přítomností řady dalších vzácných hostů ze zahraničí.

V4DIS a Visegrádský fond

Součástí programu bude již po sedmnácté i mezinárodní konference V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society), na níž se pravidelně scházejí zástupci veřejné správy zemí V4 a jejich sousedů a probírají aktuální problémy, informují se o příkladech dobré praxe nebo diskutují o nejnovějších trendech, očekávaných výzvách či přeshraniční spolupráci. Letošní ročník oficiálně podpořil Visegrádský fond a vzhledem k faktu, že konference se koná v době předsednictví ČR skupině V4, lze očekávat, že o klíčových tématech se bude diskutovat ve větším formátu než obvykle.

Soutěže a doprovodné akce

Během konference ISSS/V4DIS dojde jako obvykle i na vyhlášení výsledků oblíbených soutěží. V neděli 19. 4. na VIP setkání v Klicperově divadle bude uděleno ocenění Český zavináč za významný přínos k informatizaci veřejné správy. V pondělí proběhne v projektové laboratoři slavnostní vyhlášení celostátního kola soutěže JuniorErb, a to za účasti zástupců Senátu Parlamentu ČR, který tuto soutěž podporuje, a v podvečer se pak uskuteční již tradiční workshop soutěží Zlatý erb a ZlatyErb.sk, kde je obvykle přítomno i několik zástupců Parlamentu ČR a řada významných představitelů veřejné správy ČR i dalších zemí. V rámci tohoto setkání budou předány ceny za umístění na 2. a 3. místech ve všech kategoriích a vítězové pak budou vyhlášeni v úvodu společenského galavečera.

Organizátoři a partneři

Hlavním organizátorem konference je opět společnost Triada, na realizaci konference se tradičně podílí Kraj Vysočina, Český zavináč, z. s., časopis Obec a finance a společnost Ponca. Pořádání podobně rozsáhlé akce by ale nebylo možné bez podpory a zapojení spolupracujících firem a institucí. Generálním partnerem konference je jako v minulých letech Česká spořitelna a hlavními partnery společnosti Atos IT Solutions, CETIN, CISCO, ICZ, Microsoft a VITA software. Díky patří i dalším partnerům, partnerům odborných bloků a spolupracujícím subjektům veřejné správy, mezi nimiž nechybí rezortní ministerstva, Královéhradecký kraj, město Hradec Králové, fond Regina, ICT Unie nebo Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů. Mezi mediálními partnery akce je tradičně Česká televize, Hradecký deník a téměř dvě desítky odborných titulů z oblasti veřejné správy a ICT.

(pk)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3