INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Kaspersky Industrial CybersecuritySpolečnost Kaspersky spustila specializovaný program, který má pomoci institucím lépe se orientovat a porozumět nejnovějším a nejčastějším kyberhrozbám zaměřeným na průmysl.

Vzdělávací instituce, laboratoře, výzkumná pracoviště, bezpečnostní operační střediska (SOC) a týmy reakce na mimořádné události (CERT a CSIRT), které splní kritéria a zapojí se do programu, budou moci obohatit svůj výzkum a zlepšit vzdělávání kyberbezpečnostních specialistů prostřednictvím řešení Kaspersky Industrial CyberSecurity, které budou mít zdarma.

Průmyslové organizace neustále čelí hrozbám, které útočí na jejich řídicí průmyslové systémy (ICS). Například jenom řešení společnosti Kaspersky pomohla v roce 2019 zablokovat škodlivé objekty na bezmála polovině (46 %) počítačů ICS po celém světě. S ohledem na to pracují laboratoře a instituce na nových metodách, které snižují rizika pro průmyslové procesy a systémy. Díky úzké spolupráci s výrobci mohou odborníci zabývající se vývojem specializovaných kyberbezpečnostních řešení dosáhnout lepších výsledků.

Nový program nabízí výzkumným institucím příležitost využít klíčové znalosti a nástroje průmyslové kybernetické ochrany od společnosti Kaspersky, tak aby dosáhly svých výzkumných, vývojářských a vzdělávacích cílů. Tyto technologie lze využít k vývoji a testování procesů kybernetického zabezpečení, analýze útoků a jejich dopadu na průmyslové systémy, k rozšíření vzdělávacích programů a potažmo znalostí kyberbezpečnostních odborníků a OT nebo pro tvorbu pravidel a norem ICS.

Aby se organizace mohly zapojit do programu, musí splňovat partnerská kritéria. Měly by mít například v provozu testovací centra pro modelování průmyslových procesů, mít vzdělávací nebo výzkumné programy týkající se průmyslové kyberbezpečnosti a specializované odborníky na vývoj a správu laboratoří.

Tato nabídka se vztahuje na řešení Kaspersky Industrial CyberSecurity a Kaspersky Machine Learning for Anomaly Detection a zahrnuje i podporu při nasazení a konfiguraci. Kaspersky Industrial CyberSecurity umožňuje organizacím používat aplikace pro pracovní stanice operátorů, human-machine rozhraní, ochranu serverů ICS / SCADA a detekci útoků na průmyslové sítě. Kaspersky Machine Learning for Anomaly Detection umožňuje detekci, vizualizaci a zachycení anomálií v průmyslové telemetrii ve velmi rané fázi.

„Náš nový specializovaný program poskytuje výzkumným laboratořím nejen nástroje, které potřebují k detekci hrozeb, ale především s nimi sdílíme naše více než dvacetileté zkušenosti. Instituce tak budou moci vychovávat a školit své odborníky, kteří se stanou specialisty na kybernetickou bezpečnost. Díky tomu budou dovednosti a znalosti kyberbezpečnostních systémů, strojového učení a lidské zkušenosti v harmonii a budou pomáhat chránit průmyslové organizace před pokročilými zacílenými kyberútoky,“ vysvětluje Miroslav Kořen, generální ředitel Kaspersky pro střední a východní Evropu.

Společnost Kaspersky má bohaté zkušenosti se spoluprací a podporou univerzit. Spolupracuje například s univerzitou v italském Janově, singapurskou univerzitou technologií a designu nebo Ruskou státní Gubkinovou univerzitou ropy a plynu.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3