INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Foto01„Další aplikace do telefonu? Děkuji, nechci, už jich mám plno a většinu skoro nepoužívám.“ „Auto má hlavně jezdit, ne komunikovat s telefonem.“ „Příliš komplikované…“. A jaký je váš důvod vzdát se chytrého a užitečného pomocníka při vašich každodenních jízdách? Aplikace spojující telefon s autem přitom uživatelům přinášejí celou řadu výhod v podobě zajímavých informací a služeb.

Konektivita je v posledních letech hodně diskutovaným tématem a rozvoj v této oblasti probíhá raketovou rychlostí. Světy smartphonů, počítačů a automobilů se tak čím dál tím víc prolínají a vznikají nové a nové možnosti. Mnoho řidičů je ovšem zatím nevyužívá. Přitom často jsou aplikace zdarma, a těm, kteří si je osvojí, přinesou spoustu benefitů.

Příkladem je aplikace MyPeugeot od známé francouzské automobilky Peugeot. Tato aplikace je zdarma dostupná na platformách iOs a Android a umožňuje v rámci stejného rozhraní spravovat všechny služby související s vozem.

Za jednu z nejužitečnějších funkcí považujeme automatické zaznamenání polohy parkování. Ve chvíli, kdy bloumáte ověšeni taškami po obřím parkovišti nákupního centra a nemůžete si vzpomenout, kde jste zaparkovali, je foto02 kopie kopieslužba zaznamenání polohy k nezaplacení. Další funkce jsou spíše informativní, ale rozhodně zajímavé a užitečné. Zjistíte například informace o spotřebě paliva nebo elektřiny, dojezdu, nákladech na provoz vozu, údaje o celkové době jízdy apod. Velice jednoduchou a oceňovanou službou je možnost připravit si před cestou trasu přes telefon a následně ji zobrazit automaticky v navigačním systému vozu. Používáte-li auto jako služební nebo pro firemní účely, MyPeugeot vám snadno poslouží jako kniha jízd.

Aby váš vůz plnil správně svoji funkci, vyžaduje pravidelnou údržbu a péči. I s tím vám aplikace MyPeugeot pomůže. Hlídá servisní interval, předvídá příslušné servisní úkony doporučené výrobcem a můžete si pomocí ní naplánovat návštěvu servisu. Celkově vám MyPeugeot usnadňuje spojení s prodejní a servisní sítí Peugeot, včetně služby Peugeot Assistance, pro případ, že vás při cestě zastihnou potíže.

S příchodem elektromobilů automobilky zapojily telefony ještě víc než kdykoli předtím. U Peugeotu si například pomocí aplikace ve vašem mobilu můžete naplánovat dobíjení elektromobilu či plug-in hybridu, abyste co nejlépe využili výhodnější tarify. Můžete také v reálném čase sledovat rychlost a zbývající dobu dobíjení. V případě neočekávaného přerušení nabíjení nebo při plném dobití baterie vás telefon informuje. Praktická je i možnost dát mobilem autu příkaz, aby se před jízdou začalo samo vytápět či klimatizovat, a vy se tak můžete vydat na cestu v ideálních tepelných podmínkách a s plně nabitou baterií.

A konečně, přejete-li si, aplikace vás v pravý čas informuje o novinkách značky, speciálních nabídkách či spotřebitelských soutěžích.

(red)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3