INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Prague City Tourism tramvaj kopie kopieZa vyhlídkovou jízdu v jedné z nejstarších tramvají mohou cestující nově platit přes jeden z nejmodernějších mobilních terminálů. Linka historické tramvaje s číslem 42, kterou provozuje městská organizace Prague City Tourism, vozí turisty po oblíbených pražských památkách. Nově se mohou cestující těšit na unikátní propojení moderních technologií s více než stoletou tramvají. Jízdenku mohou uhradit přes aplikaci na přijímání platebních karet mobilem od poskytovatele platebních služeb Global Payments. Zaplatit mohou dokonce i v kryptoměnách.

Propojení minulosti s budoucností. I tak by se dala popsat novinka, která byla zavedena ve vyhlídkové historické tramvaji v centru Prahy. V té cestující nově zakoupí jízdenku přes platební terminál v mobilu. „Celé to funguje na velmi jednoduchém principu. Zaměstnancům v tramvaji jednoduše aktivujeme v mobilu aplikaci GP Tom. Z telefonu se pak následně stane terminál, přes který mohou cestující uhradit jízdenky platební kartou, kartou v mobilu či hodinkami,“ řekl Radovan Bryx z Global Payments. Ředitel IT oddělení Petr Soukup z Prague City Tourism dále dodal: „Zavedení mobilních terminálů vnímáme jako velký krok vpřed. Terminály výrazně urychlí proces nákupu jízdenek a zároveň turistům poskytnou pohodlnější alternativu plateb. Na rozdíl od hotovosti má s sebou platební kartu téměř každý.“
Cestující mohou za jízdenku platit také kryptoměnami. „Kryptoměny jsou v současné době velmi oblíbeným peněžním prostředkem. Není tak důvod, proč by je lidé nemohli využívat i k běžným platbám. Za jízdenku tak nově mohou zaplatit i kouskem bitcoinu nebo třeba etherea,“ dodal Petr Soukup.
Obrovskou výhodou aplikace Global Payments a GoCrypto je to, že zákazník zaplatí v kryptu, ale obchodník si může vybrat, zda chce přijmout platbu v kryptoměně, či v tradiční měně, například v korunách. Global Payments mu podle jeho instrukcí zašle celou částku buď do jeho kryptopeněženky, nebo na bankovní účet. Obchodník tedy s přijímáním kryptoměn nemá vůbec žádné starosti, vše funguje zcela automaticky. Turistická linka tramvaje, ve které platí 24hodinová jízdenka a cestující může kdykoliv nastoupit a zase vystoupit, vede historickým centrem Prahy. Cestující zaveze například k Prašné bráně, věžím na Karlově mostě nebo Pražskému hradu. V běžném provozu jezdí tramvaj pouze o víkendech. V letní sezóně od 23. června je ale posílena a zájemci ji mohou využít od čtvrtka až do neděle ve čtyřicetiminutových intervalech. „Turistickou tramvaj jsme zařadili minulý rok jako benefit letního programu V Praze jako doma. I přesto, že byla sezóna kvůli covidu oslabena, předčil zájem o vyhlídkové jízdy naše očekávání. Letos předpokládáme, že před sebou máme poměrně slibné letní období,“ vysvětlila tisková mluvčí Klára Malá z Prague City Tourism.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3