INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Společnost ET NETERA, přední český dodavatel e-business řešení, ukončila fiskální rok 2011/12 (březen 2011 – únor 2012) s konsolidovaným obratem ve výši 135,6 milionu korun. Zároveň změnila svoje formální právní struktury. Výsledný obrat ve výši 135,6 milionu Kč představuje meziroční růst ve výši 13 % (120 milionů Kč v roce 2010/11). Počet zaměstnanců postupně roste (v březnu 2012 překročil hranici 120).

Dynamický rozvoj ve spojení se zaváděním principů svobody v práci urychlil zásadní změny v dosavadní struktuře a celém fungování firmy. Proto v létě roku 2011 vznikla akciová společnost ETN Group a.s., která zastřešuje jednotlivé subjekty. V čele stojí dosavadní generální ředitel společnosti Et netera a.s. Martin Černohorský, který teď používá označení „umožňovač". „Všude, kde to bylo možné, byla zrušena pevná organizační struktura a nahradil ji systém volně se utvářejících týmů, které jsou schopné navázat užší vztahy se zákazníky a pružněji reagovat na jejich přání a požadavky," řekl Martin Černohorský. „Mateřská akciovka své dcery neřídí, pouze jim umožňuje se co nejlépe rozvíjet." To platí nejen pro součásti skupiny, ale i pro další společnosti, které přicházejí se zajímavými a neotřelými projekty. Pro rozvíjení těchto aktivit připravuje ETN Group nový akcelerátor.

Do čela společnosti Et netera a.s. se postavil na konci loňského roku Martin Palička, dosavadní finanční a provozní ředitel. Společnost se i nadále soustředí na vývoj a provoz rozsáhlých webů a aplikací pro velké klienty. „Nadále se soustředíme na posílení pozic v oblastech, ve kterých jsme dobří a úspěšní. Pouze měníme způsob naší práce a uvažování. Umožňujeme lidem přesouvat se mezi týmy dle svého uvážení a vzájemné dohody s jimi zvolenými leadery. Posilujeme kompetence v oblasti metodik agilního vývoje, které umožňují mnohem užší spolupráci s našimi klienty. Dokončili jsme také vývoj interního cloudu, díky kterému jsme schopni nabízet výrazně větší flexibilitu v oblasti deploymentu aplikací s možností dynamického škálování technických parametrů řešení," dodal Martin Palička.

Na jednotlivce se tak přesunuje více možností rozhodovat o dalším směřování firmy, ale i více zodpovědností. „Jsme přesvědčeni, že podmínkou dalšího úspěchu je angažovaný zaměstnanec, který se o dění ve firmě aktivně zajímá a práce ho opravdu baví. Tímto směrem míří i transparentní dělení zisku mezi všechny spolupodnikající Etneteráky," dodal na závěr Martin Palička.

Digitální divizi První multimediální, kterou Et netera koupila v roce 2010, plně nahrazuje zcela nová značka Etnetera Activate (www.etnetera.cz/activate). Pod vedením Jiřího Štěpána se specializuje na oblast online marketingu. Od konkurence se chce odlišit především důrazem na efektivitu, což se odráží mimo jiné v modelu platby za projekty založeném na principu success fee. „Nabízíme klientům velmi jednoduchou službu – aktivujeme potenciál jeho online podnikání. Naše práce stojí na solidním základu prémiové webové analytiky. Díky tomu umíme navrhovat a realizovat velmi zajímavé výkonově orientované kampaně, zlepšovat kvalitu webu a zejména lépe poznávat a oslovovat zákazníky. Naším cílem není realizace kampaní, nebo nasazování web analytiky. Skutečným cílem je být pro naše zákazníky dlouhodobým kvalitním partnerem, který aktivně participuje na jeho úspěchu v online světě. Zkušenosti z loňského roku potvrzují, že tato obchodní filozofie funguje," řekl Jiří Štěpán.

Nově vzniklá Et netera Electronics, s.r.o., se pod obchodní značkou nSparkle (www.nsparkle.cz), zaměřuje na prodej nadstandardně vybavených produktů značky Apple v ČR. Jednatelem je Václav Bittner, jeden ze zakladatelů firmy Et netera. "Věříme, že inovativní produkty od společnosti Apple v kombinaci s vývojářským a obchodním zázemím Et netery přinesou do budoucna řešení s vysokou přidanou hodnotou. Zvláště pro některé obchodní segmenty už máme v běhu velmi zajímavé projekty týkající se například inteligentních domů nebo netradičního využití iPadů," uvedl Václav Bittner.

Do skupiny patří také ATOBO, a.s., provozovatel pracovního portálu Spravnykrok.cz (www.spravnykrok.cz). Předsedou představenstva je Pavel Pola, bývalý technický ředitel společnosti Et netera.

„Do budoucna dále hledáme další směry v podnikání a navržená struktura k tomu otevírá dveře," uzavřel Martin Černohorský.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3