INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Základní škola ve Vratimově obsadila čtyři nejvyšší příčky 3. ročníku vědomostní internetové soutěže Pay Sec Cup. Nejlepší třídou byli Vesmírní Kaplanovci z 6.A, kteří získali 791 431 bodů a díky generálnímu partnerovi soutěže Eře se podívají na čtyři dny do Švýcarska.

"PaySecCup je zábavnou hrou pro děti a mladistvé, kteří si během sedmi kol rozšíří znalosti o nebezpečí pohybu na internetu, což je v dnešní době sociálních sítí hodně důležité. V tomto ročníku hrálo o zájezd do Švýcarska celkem 334 školních kolektivů z celé České republiky, ale jednoznačně nejlepší byli žáci ze základní školy z Vratimova, kteří obsadili první čtyři místa," řekla Jitka Švejcarová, manažerka společenské odpovědnosti Poštovní spořitelny.

Odborným partnerem soutěže je Národní centrum bezpečnějšího internetu, které odpovídá za správný průběh soutěže."Už tím, že si každá třída projde procesem registrace, zvolí si své vstupní heslo i svého správce a musí při každém vstupu do soutěžních kol zadávat příslušné údaje, učí děti bezpečnému pohybu na internetu. Otázky jsou pak laděny tak, aby dále rozvíjely vědomosti o různých záludnostech, které online svět skrývá," popsal charakter soutěže Ing. Jiří Palyza z Národního centra bezpečnějšího internetu.

V současné době je soutěž Pay Sec Cup součástí stránek Bezpečně-online.cz, které jsou určeny mladým uživatelům ve věku 12 až 17 let, jejich rodičům a pedagogům. Obsahují užitečné informace, které jim usnadní používat internet bezpečněji. Učitelé zde naleznou mnoho praktických rad a metodických pomůcek, jež mohou použít při vyučování.

Každý ročník soutěže obsahuje sedm kol, nejlepší třída vyhrává zájezd do zahraničí. V loňském roce jeli školáci do Paříže, letos se Vesmírní Kaplanovci z 6.A z Vratimova podívají na čtyři dny do Švýcarska, kde navštíví Ženevu, Ženevské jezero, Montreaux, údolí Mattertal, Klein Matterhorn a Zermatt. Ceny obdrží i třídy na 2. až 20. místě, těšit se mohou na notebooky, digitální kamery a fotoaparáty, chytré telefony, stavebnice Geomag či na maskota soutěže plyšového psíka "PaySec".

Nový ročník bude zahájen opět na začátku příštího školního roku, registrovat se přes Era klub (www.eraklub.cz) budou moci žáci 2. stupně základních škol nebo studenti nižšího stupně víceletých gymnázií.

Era jde cestou zjednodušování produktové nabídky a maximálně se zaměřuje na požadavky dnešního klienta. Jejím cílem je poskytnout srozumitelné, praktické, dostupné a funkční služby, které se bez ostatních zbytečností přizpůsobí potřebám zákazníků. Poštovní spořitelna je součástí Československé obchodní banky, a. s.

Národní centrum bezpečnějšího internetu (NCBI) je neziskové nevládní sdružení, jehož cílem je zvyšovat povědomí o možných hrozbách online komunikace, propagovat pozitivní obsah a zodpovědné chování na internetu, pomáhat v nesnázích zejména mladým uživatelům internetu a bránit šíření materiálů se zneužívanými dětmi (dětské pornografie) na internetu. NCBI se snaží poukazovat na škodlivý obsah a projevy nevhodného, rizikového chování v online prostředí a také poradit, jak se takovým případům vyhnout. Národní centrum bezpečnějšího internetu je aktivní v oblastech osvěty, pomoci a boje proti nezákonnému obsahu na internetu.

NCBI pracuje s podporou Evropské komise v rámci programu Safer Internet, je členem celoevropské sítě informačních center bezpečnějšího internetu INSAFE.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3