INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
logo_FocusČeská PR agentura Focus Agency s.r.o. zvítězila ve výběrovém řízení na vytvoření sociální internetové platformy v rámci projektu švýcarsko-české spolupráce s názvem Péče o duševně nemocné – zapojení rodin a veřejnosti, které vyhlásila Psychiatrická léčebna Bohnice.

Podstatou projektu je vybudování internetové platformy, která bude zdrojem informací, sdílení názorů a diskuzí nad otázkou péče o duševně nemocné a duševních poruch jako takových. Seznámí pacienty, jejich rodiny i veřejnost s chystanými změnami v systému péče a poskytne prostor k demytizaci vžitých dogmat ohledně duševních chorob. MUDr. Martin Hollý, ředitel PL Bohnice, k tomu dodal: „Pacienti a jejich příbuzní mívají z jakékoli změny obavy. Pomocí této platformy zvýšíme jejich informovanost a na změny je postupně připravíme. Zároveň chceme přiblížit svět v léčebně světu „za plotem" a uvést na pravou míru veškeré mylné představy o našich pacientech a jejich obtížích."

Inspirací k tomuto projektu je švýcarský model, kdy zapojení pacientů s psychickými chorobami do společnosti úspěšně funguje právě díky masivní kampani a informovanosti veřejnosti. Internetová platforma je tak prvním krokem, který má tuto praxi odstartovat i u nás. Robert Svoboda, ředitel Focus Agency, popsal její budoucí podobu: „Naším cílem je vybudovat web, který v sobě snoubí prvky edukační i interaktivní a který bude hodnotným zdrojem informací jak pro pacienty a jejich rodiny, tak pro širokou veřejnost."

Sociální internetová platforma s názvem bohnicebezhranic.cz bude spuštěna začátkem roku 2013.

www.focus-age.cz

Focus Agency, s.r.o. se zaměřuje na poskytování služeb v oblasti public relations aktivit. Je českou nezávislou organizací, která působí na trhu od roku 2000.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3